ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Συγκλονιστικό βίντεο από Βολιώτισσα φοιτήτρια για την Μηλίνα των καταστροφών και της ελπίδας… (βίντεο)

Η Βολιώτισσα φοιτήτρια στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά), Ελένη Κουτσοβαγγέλη, στο πλαίσιο της πτυχιακής της εργασίας με θέμα «Η καταστροφή του Ντάνιελ μέσα από τα μάτια των κατοίκων της πλημμύρας», δημιούργησε ένα συγκλονιστικό βίντεο για την τραγωδία που έζησε το χωριό της Μηλίνας, στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν ολόκληρη τη Θεσσαλία τον Σεπτέμβριο του 2023.

Στο βίντεο καταγράφονται μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν τους κόπους μιας ζωής να «παρασέρνονται» από την αγριότητα της φύσης, ο απόηχος των πλημμυρών και οι καταστροφές που άφησαν πίσω τους, αλλά αποτυπώνονται επίσης η λάμψη στα μάτια των ανθρώπων και η θέληση να παλέψουν και να ξαναχτίσουν τις ζωές τους από την αρχή.

Όπως ανέφερε η ίδια στα gegonota.news, σκοπός της ήταν εξαρχής όχι απλώς να παραδώσει μία πτυχιακή εργασία με οποιοδήποτε αντικείμενο, αλλά να ασχοληθεί με έναν τόπο που αγαπά. Για την Ελένη, ο τόπος αυτός ήταν το γραφικό και πάλαι ποτέ κοσμοπολίτικο χωριό της Μηλίνας, στο οποίο έχει ζήσει τα καλοκαίρια της και απεριόριστες όμορφες στιγμές.

Η θεματολογία της πτυχιακής του Τμήματός της, της έδωσε το τέλειο «πάτημα» να ξεκινήσει να ασχολείται με τα προβλήματα της περιοχής που και η ίδια είχε βιώσει. Έτσι, ξεκίνησε να συζητά με τους κατοίκους του χωριού και να τους ρωτά πώς μπορεί και εκείνη να τους βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολο περίοδο της ζωής τους για να μπορέσουν να ανακάμψουν και να χαμογελάσουν ξανά.

«Στην αρχή δίσταζα να τους πάρω συνέντευξη, τους πονούσε και το ένιωθα. Μου μιλούσαν και δακρύζανε».

Όπως δήλωσε η Ελένη, ειδικά στις αρχές, οι άνθρωποι ήταν «μαγκωμένοι» λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος. Αφού μαθεύτηκε η προσπάθεια της νεαρής φοιτήτριας όμως, οι ίδιοι ξεκίνησαν να έρχονται σε επικοινωνία μαζί της, να θέλουν να μοιραστούν αυτά που έζησαν και να της δίνουν υλικό, προκειμένου να την βοηθήσουν.

«Μετά από κάθε συνέντευξη, δεν ήξερα αν ήθελα να κάνω την επόμενη. Μιλούσα με έναν άνθρωπο και όσο μου εξιστορούσε, ο ίδιος δάκρυζε και οι γύρω μας κλαίγανε. Πονούσε η καρδιά μου».

Η νεαρή φοιτήτρια τόνισε πως, το βίωμα του “μία στιγμή να έχεις τα πάντα και την επόμενη να μην έχεις τίποτα”, της έδωσε ένα μάθημα το οποίο θα την συνοδεύει σε όλη της τη ζωή. Όσο τους έβλεπε να λειτουργούν σαν ομάδα, ευελπιστούσε να υπάρχει παντού η ανθρωπιά που είδε σε εκείνους τους ανθρώπους.

«Τους έβλεπα να κλαίνε, τώρα τους βλέπω να χαμογελούν λαμπρά, με περηφάνια»

«Είναι τιμή μου να αφιερώσω αυτό το βίντεο στο χωριό της Μηλίνας Νοτίου Πηλίου, το οποίο αντιμετώπισε τις καταστροφικές συνέπειες της πλημμύρας «Ντάνιελ», είπε η Ελένη. “Δημιουργήθηκε ως μέρος της πτυχιακής μου εργασίας και είμαι περήφανη που είχα την ευκαιρία να συλλάβω την ομορφιά και το πνεύμα αυτού του ξεχωριστού τόπου. Από τα δραματικά τοπία μέχρι την ισχυρή αίσθηση της κοινότητας, η ιστορία της Μηλίνας έπρεπε να ειπωθεί. Ελπίζω αυτό το βίντεο να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση και την υποστήριξη για τις προσπάθειες ανάκαμψης του χωριού και να σας εμπνεύσει να το επισκεφθείτε και να βιώσετε τη ζεστασιά του για τον εαυτό σας. Στους ανθρώπους της Μηλίνας, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που μοιράστηκαν την ιστορία τους μαζί μου».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο που δημιούργησε η Βολιώτισσα φοιτήτρια:

Πηγή: gegonota.news

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες