ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος προς υπουργό Μεταφορών: Επείγουσες παρεμβάσεις για τις αερογέφυρες του ΟΣΕ στη Λάρισα

Ποιος έχει την ευθύνη του τακτικού ελέγχου και συντήρησης των ασανσέρ;

«Σύμφωνα με ρεπορτάζ, που έγινε μετά από διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, η κατάσταση στις δύο αερογέφυρες του ΟΣΕ, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί για να εξυπηρετούν τη διακίνηση των πεζών εκατέρωθεν των σιδηροδρομικών γραμμών που διασχίζουν τον αστικό ιστό της Λάρισας, εμφανίζεται ως άκρως προβληματική». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτησή του στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Θεσσαλός πολιτικός σημειώνει ότι «το σοβαρό ζήτημα της ασφαλούς χρήσης των δύο αερογεφυρών του ΟΣΕ, που βρίσκονται στις οδούς Λατταμύας και Υψηλάντου στην Λάρισα, αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά στον τοπικό Τύπο (εφημερίδα Ελευθερία, ρεπορτάζ του δημοσιογράφου κ. Κώστα Γκιάστα).

Συγκεκριμένα, στην αερογέφυρα που βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου, κομμάτια από μπετόν έχουν αποκολληθεί από τις κολώνες και έχουν αποκαλυφθεί σκουριασμένα σίδερα, θέτοντας ερωτηματικά για τη στατική επάρκεια της κατασκευής. Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στις σκάλες, όπου, επίσης, λόγω εκτεταμένης φθοράς, έχουν αποκαλυφθεί τα σίδερα, ενώ πολλά σκαλοπάτια είναι φθαρμένα.

Ακόμη πιο άσχημη εμφανίζεται η κατάσταση των σκαλοπατιών στην αερογέφυρα επί της οδού Λατταμύας, που θέτει σε κίνδυνο της ασφάλεια των πεζών. Προβλήματα, επίσης, καταγράφονται σε κάγκελα που είναι ασταθή, καθώς και σε πλακάκια, που καθίστανται ολισθηρά όταν βρέχει.

Τέλος, τα ασανσέρ είναι μονίμως εκτός λειτουργίας.

Όλα τα παραπάνω είναι προφανές ότι επιβαρύνουν τους πεζούς χρήστες των αερογεφυρών, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, τους έχοντες κινητικά προβλήματα και τα μικρά παιδιά, ενώ προκαλούν εύλογες ανησυχίες για πιθανή πρόκληση ατυχημάτων».

Κατόπιν τούτων ο κυβερνητικός βουλευτής ερωτά τον αρμόδιο υπουργό:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι φθορές που έχουν υποστεί οι αερογέφυρες, ώστε να καταστούν ασφαλείς και λειτουργικές για τους πολίτες που αναγκαστικά τις χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση;
  2. Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επισκευής των δύο αερογεφυρών, και αν ναι, ποιες παρεμβάσεις έχουν αποφασιστεί να πραγματοποιηθούν;
  3. Αληθεύει ότι μονίμως τα ασανσέρ στις αερογέφυρες είναι εκτός λειτουργίας; Αν ναι, ποιος έχει την ευθύνη του τακτικού ελέγχου και της συντήρησής τους και τι προτίθεστε να κάνετε για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας τους;
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες