ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκινά το 7ο Διεθνές φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας «Κοιλάδα των Τεμπών»

Το 7ο Διεθνές φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Λαογραφίας «Κοιλάδα των Τεμπών» είναι πλέον γεγονός. Το μεγάλο διαπολιτισμικό ταξίδι στον Παραδοσιακό χορό και τη Λαογραφία ξεκινά την Παρασκευή 12 Ιουλίου. 12 Ιουλίου έως 17 Ιουλίου. Πέντε μέρες χαράς, γιορτής της παράδοσης, προσφοράς. Φέτος καλεσμένες χώρες είναι η Ρουμανία και η Πολωνία.

Χώρες με ισχυρή στήριξη στην παράδοση και τη λαογραφία. Ένα φεστιβάλ που στηρίζεται στην παραδοσιακή μορφή λειτουργίας. Σε αρχές και αξίες που έχουν χαθεί από τη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και της “σύγχρονης” κοινωνικοοικονομικής καθημερινότητας. Στον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, αφού οι ξένες αποστολές μένουν στο Μακρυχώρι και όλη τους η διαμονή γίνεται με ευθύνη του Συλλόγου.

Όλοι οι χορευτές από τα μικρά παιδιά μέχρι τους μεγάλους, μεριμνούν για τη διαμονή τους, τη σίτιση και προσφέρουν με ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ. Με ΜΕΡΑΚΙ και ΑΓΑΠΗ για τον καλεσμένο τους. Μέσα από αυτά γνωρίζουν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα των άλλων χωρών. Και μαζί με τις παραπάνω αξίες , αποθηκεύουν μια άυλη πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά. Κοντά τους , στυλοβάτες της προσπάθειας, οι γυναίκες του Συλλόγου. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του Φεστιβάλ.

Και όλα αυτά είναι που κάνουν το φεστιβάλ μοναδικό.

Και το όλο εγχείρημα κλείνει με τη βοήθεια, την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του Δήμου Τεμπών. Από την προετοιμασία του φεστιβάλ, μέχρι και τη λήξη του, δίπλα σε κάθε πρόβλημα.

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας “ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ” τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Την επιμέλεια των χορών και του προγράμματος έχει ο χοροδιδάσκαλος Βαγγέλης Μάγειρας.

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και Λαογραφίας “ΚΟΙΛΑΔΑ των ΤΕΜΠΩΝ” θα “περπατήσει” σε πολλές περιοχές του ν. Λάρισας μεταφέροντας την παράδοση και το μήνυμα ότι οι άνθρωποι σήμερα για να σταθούν όρθιοι στις καθημερινές δυσκολίες θα πρέπει να μην αποκοπούν από τις ρίζες τους.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες