ΘΕΣΣΑΛΙΑΛΑΡΙΣΑ

32 «Γαλάζιες Σημαίες» υψώθηκαν στη Θεσσαλία, οι 3 στη Λάρισα: Στόχος να συντονιστούν οι δέκα παράκτιοι δήμοι της περιοχής μας

Τον συντονισμό των δέκα παράκτιων δήμων της Θεσσαλίας, προκειμένου του χρόνου οι «Γαλάζιες Σημαίες» από 32 που ήταν φέτος να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, στοχεύει, μεταξύ άλλων, η χθεσινή ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια στο ξενοδοχείο Παρκ.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Διαχείριση παράκτιας ζώνης – διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα Γαλάζια Σημαία» και σκοπός ήταν η ενημέρωση και ο συντονισμός των συσχετιζόμενων φορέων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη διαδικασία και τα πλεονεκτήματα συμμετοχής στο εθελοντικό, διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», καθώς και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών σε θέματα διαχείρισης παράκτιων περιοχών.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στελέχη της ελληνικής εταιρείας προστασίας της φύσης, η οποία απονέμει τις «Γαλάζιες Σημαίες» στην Ελλάδα και οι οποίες μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να λάβει μια ακτή την γαλάζια σημαία.

Ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα περιβάλλοντος κ. Φώτης Λαμπρινίδης ανέφερε πως «θέλουμε ως περιφερειακή αρχή να συντονίσουμε τους δέκα παράκτιους δήμους της περιοχής μας, δύο στην περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, και οκτώ στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ώστε να διεκδικήσουμε για του χρόνου περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες», οι οποίες αποτελούν ένα σύμβολο της ποιότητας των υδάτων και των ακτών. Φέτος λάβαμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας 32 «Γαλάζιες Σημαίες», εκ των οποίων οι τρεις στη Λάρισα και οι 29 στη Μαγνησία. Στη Μαγνησία οι 15 τοποθετήθηκαν στη Σκιάθο οι δώδεκα στον Δήμο Βόλου και δύο στον Δήμο Σκοπέλου. Για τις υπόλοιπες ακτές που δεν έλαβαν γαλάζια σημαία, σημαίνει ότι οι Δήμοι θα πρέπει να οργανώσουν την προσπάθειά τους, για να πληρούν τα κριτήρια. Άλλωστε η γαλάζια σημαία είναι ένα διεθνώς πιστοποιημένο σύμβολο, είναι ένα σοβαρό πιστοποιητικό για την ποιότητα των ακτών, ως προς τη διαχείρισή τους, την καθαριότητά τους, την προσβασιμότητά τους, όσο και των υδάτων, όπου απαιτούνται συνεχείς μετρήσεις.

Μάλιστα τόνισε πως «και οι δέκα δήμοι εκπροσωπήθηκαν στην ημερίδα και αυτό είναι σημαντικό για την προσπάθεια που θέλουμε να ξεκινήσουμε με στόχο να πολλαπλασιάσουμε τις «Γαλάζιες Σημαίες» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Και είναι αρμοδιότητα των δήμων ή των ιδιωτών να εκκινήσουν τις διαδικασίες για την απόκτηση της «Γαλάζιας Σημαίας».

Πηγή: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες