ΛΑΡΙΣΑ

Δήμος Ελασσόνας: «Με επιτυχία η ενημερωτική ημερίδα για το πρόγραμμα ΑΜΚΕ Τυτώ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Τυτώ την Πέμπτη 27 Ιουνίου στην αίθουσα  Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ελασσόνας, με συντονιστή τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Οδοποιίας κ. Ν. Παλάσκα, παρουσία του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα.

Η «Οργάνωση για τη Διαχείριση και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας στα Αγροτικά Οικοσυστήματα – ΤΥΤΩ» ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για το πρόγραμμα «Φυσικός Έλεγχος / Περιορισμός των Επιβλαβών τρωκτικών στη Γεωργία μέσω της Διαχείρισης Αρπακτικών Πτηνών» που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος η ΑΜΚΕ ΤΥΤΩ ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, ότι θα τοποθετηθούν τεχνητοί κλωβοί (φωλιές), που στόχο θα έχουν την παροχή φιλοξενίας προς τα αρπακτικά πτηνά και στη συνέχεια τη διαχείριση του είδους Τυτώ για αναπαραγωγή και ανάπτυξη του πληθυσμού τους προκειμένου να ρυθμιστούν φυσικά οι πληθυσμοί τρωκτικών που πλήττουν τις αγροτικές καλλιέργειες και προκαλούν σημαντικές ζημιές σε πολλαπλά επίπεδα.

Παρόντες στην ημερίδα ο Αντιδήμαρχος Αστέριος Δημουλάς, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταυρίδης Δημήτριος, η Υπεύθυνη Διαχείρισης Γραφείου Τυτώ Οικονομούλα Ιωάννα, ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης Αργυρίου Κωνσταντίνος, η Προϊσταμένη Ανάπτυξης Πρωτογενή Τομέα Παληκαρά Ευανθία, ο Διευθυντής Παιδείας & Πρόνοιας Σεμερτζίδης Ιωάννης,  οι πρόεδροι των κοινοτήτων Αμουρίου Καραγιάννης Αθανάσιος, Μηλέας Βασιλείου Κωνσταντίνος, Γιαννωτών Κώτσιας Κωνσταντίνος, Γαλανόβρυσης Καζάνας Δημήτριος, Βαλανίδας-Κλεισούρας Μαναχιάρης Αθανάσιος, Άκρης Τσιανάκας Στέφανος, Σαρανταπόρου Τσίλας Χρήστος καθώς και πολίτες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες