ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έρχεται καύσωνας με 44άρια και αποπνικτικό κοκτέιλ με υγρασία – Αυτή τη μέρα θα ξεκινήσει η επέλαση: Τί λέει ο Λαρισαίος προγνώστης Θ. Χατζηγρίβας

Δεν ήταν αρκετές οι υψηλές θερμοκρασίες που θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο από την ερχόμενη Κυριακή και σε πολλές περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει τους 43-44 βαθμούς Κελσίου, πρόκειται να έχουμε και υψηλούς δείκτες υγρασίας, που σημαίνει ότι το… κοκτέιλ θα είναι αποπνικτικό.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση από τον Λαρισαίο αναλυτή καιρού, Θεοφάνη Χατζηγρίβα:

«Δυστυχώς τα νέα δεν είναι ευχάριστα όσων αφορά την εξέλιξη του καιρού, καθώς όλα τα προγνωστικά μοντέλα συγκλίνουν σε συνέχιση των υψηλών θερμοκρασιών.

Μάλιστα από την Κυριακή και μετά φαίνεται ότι τμήματα του Ιονίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Στερεάς, Ηπείρου, Θεσσαλίας , δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας θα βρεθούν ξεκάθαρα υπό την επιρροή έντονου καύσωνα, με την θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές να ξεπερνάει ακόμη και τους 43 με 44 βαθμούς Κελσίου.

Τονίζουμε ότι αρκετές περιοχές είχαν, και συνεχίζουν να έχουν τιμές από 38 έως 41 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε κεντρική Μακεδονία ,Δυτική Στερεά, Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Ρόδο.

Υπάρχουν όμως κάποιες ενδείξεις ότι προς τα μέσα της νέας εβδομάδας και μετά, μαζί με τον καύσωνα, θα προστεθούν και ιδιαίτερα αυξημένοι δείκτες υγρασίας, δίνοντας μεσημεριανή-απογευματινή αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, δημιουργώντας ένα αποπνικτικό κοκτέιλ…

Βέβαια αυτή τη πιθανή εξέλιξη θα την δούμε λίγο αργότερα.

Τυχεροί λοιπόν όσοι πάρουνε άδειες, άτυχοι όσοι παραμείνουν στα τσιμέντα των πόλεων…

Δεν έρχεται βέβαια η συντέλεια του κόσμου, μιας και είμαστε συνηθισμένοι σε μεγάλα νούμερα, πόσο βέβαια όταν μιλάμε για ένα κλασικό θερμό Ιούλιο βάση προϊστορίας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες