ΛΑΡΙΣΑ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λάρισας για τη συγκρότηση του προεδρείου στον σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ

Σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Λάρισας, αναφερει τα εξής:

“Πραγματοποιήθηκε χθες 10/7  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας , με θέμα τη συγκρότησή του μετά τις εκλογές της 18ης Ιουνίου

Οι εκλεγμένοι της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (Α.Σ.Ε.), τονίσαμε πως είναι ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα το προεδρείο, ώστε να λειτουργήσει ο σύλλογος  και να οργανώσει άμεσα την απάντησή του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και μπροστά στα μεγάλα ζητήματα που είναι ανοιχτά, και στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας, όπου η Διεύθυνση εκπαίδευσης εφαρμόζοντας με ιδιαίτερο ζήλο την πολιτική της κυβέρνησης , συρρικνώνει σχολεία, μετακινεί μαθητές ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, δημιουργεί υπερπληθή τμήματα,«τεχνητές» υπεραριθμίες εκπαιδευτικών.

Επαναλάβαμε τη θέση για αντιπροσωπευτικό – αναλογικό προεδρείο, σύμφωνα με τη βούληση του κλάδου όπως αυτή αποτυπώθηκε στις τελευταίες εκλογές με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Κάθε συνδικαλιστική δύναμη να αναλάβει τις ευθύνες της και το μερίδιο που της αναλογεί σύμφωνα με τη δύναμη που της έδωσαν οι συνάδελφοι και   όχι να παραχαράσσεται με υπόγειες συμφωνίες, και μετάγγιση ψήφων όπως φαίνεται από τα αριθμητικά δεδομένα των εκλογών πως έγινε και στο σύλλογό μας  (για το ΔΣ  από το ΔΙΚΤΥΟ προς τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ)

Αυτό μεταφράζεται ως εξής: η πρώτη δύναμη παίρνει το αξίωμα του Πρόεδρου, η δεύτερη δύναμη του Γενικού Γραμματέα, η τρίτη δύναμη του Αντιπροέδρου και η τέταρτη δύναμη του Ταμία. Αυτή τη σειρά τηρεί όχι μόνο ο δικός μας Σύλλογος για χρόνια αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των ΣΕΠΕ και των ΕΛΜΕ.

Στη βάση αυτής της θέσης είχε συγκροτηθεί (ομόφωνα) το ΔΣ το 2022 και είχαμε αναλάβει τη θέση του Ταμία ως 4η δύναμη.

Ακριβώς η ίδια σειρά στην κατανομή των αξιωμάτων τηρείται στη ΔΟΕ και στην ΟΛΜΕ

Τα εκλεγμένα μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ πρότειναν «προγραμματικό» προεδρείο, διεκδικώντας τη θέση του προέδρου (είναι δεύτερη δύναμη!), χωρίς να προτείνουν τίποτα για τα υπόλοιπα αξιώματα (η απάντηση τους σε αυτό ήταν θα το συζητήσουμε) .

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι το 2022, η ίδια δύναμη πρότεινε «αγωνιστικό» προεδρείο με τη συμμετοχή και των δυνάμεων του ΔΙΚΤΥΟΥ (της παράταξης που μαζί με ΔΑΚΕ- ΔΗΣΥ είχαν συγκροτήσει κοινό μέτωπο στις μαζικές ΓΣ  προκειμένου να περάσει η αντιδραστική αξιολόγηση  !!! ).

 Ας αναλογιστεί ο καθένας μας αν τότε είχαμε συμφωνήσει τι είδους αγωνιστικό προσανατολισμό θα είχε το προεδρείο του συλλόγου. Αυτή η λογική των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ σε ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ τα προηγούμενα χρόνια έδωσε  αέρα στα πανιά της κυβερνητικής εναλλαγής φουσκώνοντας τα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ, στη λογική του λιγότερου κακού και στη απογοήτευση που έσπειρε

Θέλουμε να επισημάνουμε εδώ ότι απαιτείται περίσσιο πολιτικό θράσος, να είσαι δεύτερη δύναμη και να διεκδικείς τον πρόεδρο στο σύλλογό μας , όταν 2 ημέρες πριν στη συγκρότηση του ΔΣ της ΔΟΕ , οι εκλεγμένοι των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ , δεν ψήφισαν για τη θέση του προέδρου την ΑΣΕ , την 1η με διαφορά δύναμη στη ΔΟΕ !!!. και μάλιστα αυτή η πρωτιά να μην έχει ιστορικό προηγούμενο στην υπερεκατοντάχρονη  ιστορία της ΔΟΕ!!

Θα πρέπει να έχει κανείς πολύ θράσος να προτείνει «προγραμματικό» προεδρείο και μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό να αλλάζει θέση, να μπαίνει στο προεδρείο και αυτό να συγκροτείται ομόφωνα σε όλα τα αξιώματα !! (9-0)

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Από την πλευρά μας ως ΑΣΕ όλα τα χρόνια έχουμε σταθερή γραμμή αντιπαράθεσης απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ των αντιδραστικών , αντιεκπαιδευτικών πολιτικών που εφαρμόζει έχοντας  και τη στήριξη των κομμάτων που κινούνται στην ίδια ρότα , έχουμε γραμμή  αντιπαράθεσης με την παράταξη της ΔΑΚΕ, και τις υπόλοιπες κυβερνητικές παρατάξεις (ΔΗΣΥ-ΔΙΚΤΥΟ).

Δεν είμαστε εμείς αυτοί που σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα , όταν τον Οκτώβρη του 2021 είχε βγει παράνομη η απεργία –αποχή  , και μετά από μαζικότατη 24ωρη απεργία με 100.000 απεργούς στο δρόμο  (πάνω από 700 απεργοί στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα) που απαιτούσαν την επαναπροκήρυξη της απεργίας – αποχής, επέλεξαν του μαζι με τη ΔΑΚΕ και το ΔΙΚΤΥΟ να μην την επαναπροκηρύξουν!!! ( το ένα από τα 2 μέλη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο ΔΣ της ΔΟΕ)

Τέλος ως ΑΣΕ ξεκαθαρίσαμε ότι το νέο ΔΣ  πρέπει να λειτουργήσει και θα λειτουργήσει στην βάση του καταστατικού των αποφάσεων των τελευταίων μαζικών  Γ.Σ. και όλες και όλοι θα κριθούμε στο κατά πόσο θα συμβάλουμε. Οι δυνάμεις τις ΑΣΕ θα παλέψουν μέσα στο ΔΣ αλλά και σε κάθε σχολείο στην ίδια τη βάση του κλάδου με τις θέσεις και την γραμμή πάλης που μπορεί πραγματικά να ενώσει τον κλάδο και να ανοίξει το δρόμο για νίκες.

Συναδελφισσες, συνάδελφοι,

Η επόμενη μέρα για τους μαθητές μας, για όλο τον κλάδο, για τις λαϊκές οικογένειες που πασχίζουν να μορφώσουν τα παιδιά τους είναι εδώ, με την κυβέρνηση να απεργάζεται ακόμα μεγαλύτερους κόφτες στα δικαιώματά μας (ν/σχ για Ειδική Αγωγή, κουτσουρεμένους διορισμούς, ελαστική εργασία, πετσοκομμένους μισθούς, κλπ). Βασικό επίδικο της επόμενης περιόδου είναι ο συλλόγος μας να μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, για να μπουν εμπόδια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να φουντώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή!

Σε αυτή την κατεύθυνση οι 2, πλέον, εκλεγμένοι στο ΔΣ του συλλόγου μας θα τιμήσουμε την ψήφο των συναδέλφων και θα καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μεγάλη μάχη για να ανασάνει ο κλάδος, να περάσει σε θέση επίθεσης για όλα όσα έχει ανάγκη!

Καλούμε όλους στην πρώτη αγωνιστική κινητοποίηση που αποφάσισε το ΔΣ του συλλόγου ,μας τη Δευτέρα 11πμ στη Διεύθυνση Α/μιας Εκπαίδευσης. Απαντάμε με αποφασιστικότητα και μαζικά στις νέες απειλές του ΓΓ του ΥΠΑΙΘΑ”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες