ΛΑΡΙΣΑ

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών αναφορικά με τη συγκρότηση νέου Δ.Σ. στον Σύλλογο Λαρισαίων δασκάλων

Σχετικά με τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Κ. Κούμας» η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση Λάρισας σε ανακοίνωσή τη αναφέρει τα εξής:

«Στις 10/7/24 έγινε συνεδρίαση για συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας μετά τις εκλογές στις 18/6/24.  Στο ΔΣ συμμετέχουν 3 εκπρόσωποι της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης (401ψήφοι), 3 της ΔΑΚΕ (447 ψήφοι), 2 της ΑΣΕ – ΠΑΜΕ (279 ψήφοι) και 1 της  ΔΗΣΥ (161 ψήφοι).

Η Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση πρότεινε τη συγκρότηση προεδρείου που να αποτυπώνει το νέο πλειοψηφικό αγωνιστικό συσχετισμό με δέσμευση σε συγκεκριμένες θέσεις που θα υλοποιούν τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων του Συλλόγου «Κ.Κούμας» των προηγούμενων μηνών, αλλά και τις αποφάσεις της 93ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ.

Στην πιο κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης χρειαζόμαστε ΔΣ και προεδρείο που θα μπαίνει μπροστά και θα δίνει τη μάχη αποφασιστικά, ενωτικά και μαχητικά από την πλευρά των δικαιωμάτων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, από την πλευρά της δημόσιας εκπαίδευσης. Ένα προεδρείο που δε θα είναι μέρος του αξιολογικού μηχανισμού, δε θα έχει στόχο διοικητικές θέσεις, δε θα στοχεύει στην επένδυση της συνδικαλιστικής δράσης σε προσωπικές-κομματικές καριέρες. Θέσαμε στο κέντρο τη ζωντανή, αμεσοδημοκρατική λειτουργία του συλλόγου που θα αποτελεί ασπίδα προστασίας των μελών του. Γι’ αυτό και η απόφαση για αντιπροσωπευτικό και  αναλογικό  προεδρείο δε μας εκφράζει.

Όμως  η Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) αρνήθηκε την πρόταση αυτή και επέλεξε την προεδρεία της ΔΑΚΕ. Ας αναλάβουν λοιπόν την ευθύνη της διαιώνισης της ίδιας κατάστασης στο Σύλλογο και της αγνόηση της πλειοψηφικής θέλησης των συναδέλφων στις πρόσφατες εκλογές που άλλαξε το συσχετισμό στο Δ.Σ.

Εμείς αρνούμαστε να αντιμετωπίζουμε τα σωματεία των εργαζομένων ως κοινοβούλια. Μένουμε πιστοί στην άποψη ότι δε θα κάνουμε τους αγώνες ψήφους ,αλλά οι ψήφοι να γίνουν κοινωνικοί αγώνες και συνεχίζουμε στον δρόμο της αυτοοργάνωσης, της αυτονομίας, της ανεξαρτησίας από κρατικούς-κυβερνητικούς-κομματικούς μηχανισμούς, της κριτικής παιδαγωγικής, της ανυποχώρητης πάλης. Παίρνουμε δύναμη από τη δύναμη που η ίδια η βάση των εκπαιδευτικών μας δίνει. Εκφράσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα την ανυποχώρητη στάση ενάντια στην αξιολόγηση, παλεύοντας μαζί με τις/τους συναδέλφους σε κάθε σχολείο, μπήκαμε μπροστά στις πύλες για να φράξουμε το δρόμο στους νεοεπιθεωρητές. Αισθανόμαστε περήφανες και περήφανοι για αυτό τον αγώνα και υποσχόμαστε να τον συνεχίσουμε από καλύτερες θέσεις, μετά τις τελευταίες εκλογές.

Συνεχίζουμε…Για το δημόσιο δωρεάν σχολείο των όλων, των ίσων, των διαφορετικών ενάντια στην αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση, για μισθούς αξιοπρέπειας, επαναφορά των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων, διορισμό-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών χωρίς προσοντολόγιο και ΑΣΕΠ , άμεση, ακώλυτη μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων, δικαίωση του αγώνα για το ωράριο των νηπιαγωγών και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών των ολιγοθέσιων, άμεση λύση στα κτιριακά προβλήματα των σχολείων, μείωση του αριθμού μαθητών στις τάξεις.

Δίνουμε το πρώτο αγωνιστικό ραντεβού τη Δευτέρα στις 15 Ιουλίου στις 11π.μ. στη Δ/νση Α΄θμιας. Απαντάμε με αποφασιστικότητα στις νέες απειλές  του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Το δικαίωμα στην απεργία δεν τιμωρείται, δεν «παύεται», δεν «αντικαθίσταται».

Η Δ/νση να σταματήσει να συρρικνώνει τα σχολεία, να μετακινεί βίαια μαθητές ευάλωτων ομάδων, να δημιουργεί υπερπληθή τμήματα, να δημιουργεί δεκάδες υπεράριθμους- περιοδεύοντες εκπαιδευτικούς.

Υπερασπίζουμε το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας!”.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες