ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα / Δίκη για τον «Ιανό»: 40 μάρτυρες κατέθεσαν ως στιγμής – Δικαίωση ζητάει η οικογένεια της φαρμακοποιού: Πότε βγαίνει η απόφαση (βίντεο)

Συνεχίστηκε σήμερα Πέμπτη στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας η δίκη για την κακοκαιρία Ιανός που έπληξε την περιοχή της Καρδίτσας, αλλά και άλλες θεσσαλικές περιοχές πριν 4 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2020, με τις καταθέσεις Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας, αλλά και Αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου.

Ως στιγμής έχουν καταθέσει 40 μάρτυρες από τους 100. Η δίκη θα διακοπεί πάλι για αύριο και έπειτα θα συνεχιστεί στις 24, 25, και 29 Ιουλίου, όταν και θα υπάρξει νέα διακοπή για να συνεχιστεί εκ νέου τον Σεπτέμβριο, οπότε και αναμένεται πια να βγει και η απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως κατηγορίες αντιμετωπίζουν δέκα άτομα, μεταξύ αυτών ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, οι δήμαρχοι Καρδίτσας και Μουζακίου, κ.κ. Βασίλης Τσιάκος, Θεοφάνης Στάθης, καθώς και ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου οι οποίοι κατηγορούνται για πλημμύρα από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως άπαξ και κατά συρροή.

Η οικογένεια ζητάει δικαίωση για την αδικοχαμένη κόρη τους

Ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης από τις πλημμύρες, φαρμακοποιού Ευδοκίας Πλακιά, κ. Λεωνίδας Μπέλτσιος, τόνισε: «Συνεχίζεται η δίκη και βρισκόμαστε στο στάδιο της εξέτασης των μαρτύρων, που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο, θα διακοπεί πάλι για αύριο και θα πάμε 24, 25 και 29 Ιουλίου, και από ότι φαίνεται θα ξεκινήσει ξανά τον Σεπτέμβριο. Οι μάρτυρες της υπεράσπισης και της κατηγορίας είναι πάνω από εκατό, μετά θα γίνουν οι απολογίες και θα αναμένουμε έπειτα τις αγορεύσεις και την απόφαση λογικά μέσα στον Σεπτέμβριο.

Από την πλευρά της η δικηγόρος επίσης των συγγενών της Ε. Πλακιά, κ. Βασιλική Σούφλα σημείωσε: «Βρισκόμαστε στον 40ο μάρτυρα σε μια μαραθώνια διαδικασία, αλλά είμαστε εδώ προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες όπως πρέπει. Η οικογένεια ζητάει δικαίωση για την κόρη τους».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις:

 newsroom onlarissa.gr – Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες