ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Μικρά θαύματα της φύσης μέσα στη Λάρισα – Όταν ο φωτογραφικός φακός αιχμαλωτίζει τη… γαλήνη (φωτο)

Ο φωτογραφικός φακός του onlarissa.gr και του Κώστα Τσιάρα, αιχμαλώτισε μαγευτικές στιγμές στο καταπράσινο άλσος του Αλκαζάρ, στην καρδιά της Λάρισας. Σ’ αυτές τις μικρές στιγμές, που σπάνε την καθημερινή ρουτίνα της πόλης, ανακάλυψε την κρυμμένη γοητεία ενός τσαλαπετεινού (Upupa epops), ένα όμορφο ζεστό πρωινό στην πόλη.

Ο τσαλαπετεινός, με το εντυπωσιακό λοφίο του και το καμπύλο ράμφος του, περιφερόταν χαριτωμένα στο έδαφος, ψάχνοντας για τροφή. Ηρεμούσε στα κλαδιά των δέντρων, απολαμβάνοντας τις ηλιόλουστες μέρες, και γέμιζε το περιβάλλον με μια αίσθηση γαλήνης και ομορφιάς. Η παρουσία του και η φυσική του χάρη έδιναν ζωή σε κάθε γωνιά του άλσους.

Κι άλλα μικρά θαύματα της φύσης, πιο δίπλα. Τα τζιτζίκια σιγοτραγουδούσαν τον δικό τους ρυθμό ασταμάτητα, δημιουργώντας μια υπέροχη μελωδία, ενώ μερικά περιστέρια… πλατσούριζαν κάτω από τη γέφυρα του Αλκαζάρ και έπιναν νερό στον ποταμό Πηνειό, προσθέτοντας ζωντάνια στο σκηνικό. Σε διάφορα σημεία, κουφάρια από τζιτζίκια, οι θήκες τους είχαν σκάσει, μαρτυρώντας τον αέναο κύκλο της ζωής που συνεχίζεται αδιάκοπα σε αυτό το καταφύγιο της φύσης.

Δεν πρόκειται για απλές εικόνες, αλλά για ζωντανές αφηγήσεις μιας καθημερινής περιπέτειας στη φύση. Το εν λόγω άλσος Αλκαζάρ είναι ένας «θησαυρός» μέσα στην πόλη, ένα μέρος όπου η άγρια ζωή και η ανθρώπινη ψυχή συναντώνται και αλληλοεπιδρούν με μοναδικό τρόπο…

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες