ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

O Χάμες Ροντρίγκες γύρισε τον χρόνο πίσω…

Ο αρχηγός της εθνικής Κολομβίας έχει συμμετοχή στα περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλο παίκτη στο φετινό Copa America και είναι σαν να έχει γυρίσει τον χρόνο πίσω στο 2014.

Θυμηθείτε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία, και συγκεκριμένα την αναμέτρηση των “16” ανάμεσα στην Κολομβία και την Ουρουγουάη. Ο Χάμες Ροντρίγκες έκλεψε την παράσταση. Οι “Los Cafeteros” κέρδισαν με 2-0 και ο ίδιος πέτυχε και τα δύο γκολ, το πρώτο μάλιστα ψηφίστηκε ως το γκολ του τουρνουά και πήρε στη συνέχεια το βραβείο Puskas.

Ο Χάμες βρισκόταν σε απόσταση 25 μέτρων από την εστία της Ουρουγουάης όταν κατέβασε μια κεφαλιά του Χουάν Κουαδράδο με το στήθος πριν γυρίσει και εξαπολύσει έναν “κεραυνό” στην εστία του Φερνάντο Μουσλέρα χωρίς καν να κοιτάξει την εστία.

Δέκα χρόνια αργότερα Κολομβία και Ουρουγουάη συναντήθηκαν ξανά σε νοκ-άουτ φάση μεγάλης διοργάνωσης. Αυτή τη φορά στα ημιτελικά του Copa America 2024. Η ιστορία ίδια. Οι Κολομβιανοί πήραν τη νίκη με 1-0, με τον Χάμες Ροντρίγκες αυτή τη φορά να μην βρίσκει δίχτυα αλλά να δίνει την ασίστ για το νικητήριο γκολ του Τζέφερσον Λέρμα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο πρώτος σε ασίστ στο τουρνουά με έξι (αριθμός ρεκόρ στην ιστορία του Copa America), ενώ έχει και ένα γκολ, αποτελώντας αναμφίβολα τον άνθρωπο του φετινού Κυπέλλου Αμερικής.

Η αναγέννησή του φέτος δίνει στην Κολομβία καλές πιθανότητες να λυγίσει την Αργεντινή στον τελικό του Copa America. Ο Ροντρίγκες ξεκινάει ως εξτρέμ στο σύστημα 4-3-3 που προτιμά ο Νέστορ Λορέντζο. Ωστόσο, ενώ το φύλλο αγώνα δείχνει ότι τοποθετείται στη δεξιά πλευρά, έχει την άδεια να κινείται ελεύθερα. Ουσιαστικά του δίνεται ένας ελεύθερος ρόλος, ενώ άλλοι κάνουν τη σκληρή δουλειά μακριά από την μπάλα.

O Χάμες Ροντρίγκες γύρισε τον χρόνο πίσω…O Χάμες Ροντρίγκες γύρισε τον χρόνο πίσω…
(ΑP Photo)

Αυτό που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Χάμες Ροντρίγκες συνεχίζει να εντυπωσιάζει για τη χώρα του, ενώ η καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο είναι πλέον απογοητευτική για το ταλέντο του. Ερχόμενος στο Copa América είχε καταγράψει μόλις 36 λεπτά συμμετοχής στο Brasileirao με τη Σάο Πάολο τη φετινή σεζόν. Ο 32χρονος μεσοεπιθετικός έχει περιπλανηθεί τα τελευταία χρόνια, περνώντας από την Αλ Ραγιάν και τον Ολυμπιακό μετά την αποχώρησή του από την Έβερτον το 2021, χωρίς ποτέ να βρει… επαγγελματική ηρεμία. Αλλά, όταν αγωνίζεται με την Κολομβία είναι πάντοτε απολαυστικός.

Οι “Los Cafeteros” είναι αήττητοι 28 σερί παιχνίδια και ο αρχηγός τους πετάει. Έχουν κερδίσει το Copa América μόνο μία φορά στην ιστορία τους, πριν από 23 χρόνια στην έδρα τους, αλλά με την τρέχουσα φόρμα τους δεν πρέπει να φοβούνται την Αργεντινή.

Με τον Χάμες Ροντρίγκες να έχει γυρίσει τον χρόνο πίσω στο 2014, ένα δεύτερο Copa América θα μπορούσε να είναι σε απόσταση αναπνοής για την Κολομβία.//Λ.



Πηγή: ertsports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις