ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Απίστευτα άσχημη εικόνα νεκροταφείου σε χωριό της Λάρισας – Καταρρέει το οστεοφυλάκιο… (φωτο)

Απηύδησαν με την κατάσταση που επικρατεί στο Κοιμητήριο του χωριού τους οι Σκητιώτες. Και πώς να μην απηυδήσουν οι άνθρωποι όταν αυτό, παρά τις εκκλήσεις τους, όπως πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν, στον Δήμο Αγιάς, εκκλήσεις όχι απλά τωρινές αλλά τουλάχιστον εδώ και ενάμιση χρόνο, βρίσκεται σήμερα “πνιγμένο” στα αγριόχορτα και με το οστεοφυλάκιό του λίγο πριν την κατάρρευση.

«Είναι απίστευτη η απαξίωση που δεχόμαστε» λένε. «Έχουμε κάνει σχετικό αίτημα στον Δήμο, έχουμε πάρει και αριθμό πρωτοκόλλου μάλιστα, αλλά ο όμορφος τόπος μας δεν φαίνεται να τους συγκινεί. Ένας τόπος με πολλούς ξενώνες, με πολλές εξοχικές κατοικίες, με ταβέρνες, με πολλούς επισκέπτες, ένα πανέμορφο χωριό στο καταπράσινο Μαυροβούνι, λίγα λεπτά από τη θάλασσα του Αγιοκάμπου. Όλα δείχνουν να είναι ξεχασμένα από την Δημοτική Αρχή. Δεκαπέντε δημοτικές λάμπες σε κολώνες είναι εδώ και καιρό σβηστές, ενώ το κιβώτιο – πίλαρ από το οποίο αυτές παίρνουν ρεύμα είναι μη προσεγγίσιμο αφού βρίσκεται “θαμμένο” σε μια ζούγκλα από χορτάρια και πολύ πιθανόν τα καλώδιά του να είναι κομμένα από ποντίκια».

«Είναι κρίμα» υπογραμμίζουν. «Στο Κοιμητήριο φοβάσαι να πας μην σε φάνε τα φίδια. Παντού αγριόχορτα, έχουν γίνει πια σαν δέντρα και έχουν σκεπάσει τα πάντα. Έχουν σκεπάσει τάφους, ακόμη και το οστεοφυλάκιο, το οποίο είναι λίγο πριν να πέσει. Η σκεπή του έχει υποχωρήσει και στηρίζεται, αν είναι δυνατόν, στα κατασκουριασμένα ράφια των οστεοθηκών, κάποιες από τις οποίες μάλιστα έχουν σπάσει και φαίνονται τα οστά».

«Ειλικρινά» αναρωτιούνται «γιατί τέτοια εγκατάλειψη; Μας τιμωρούν για κάτι το οποίο δεν γνωρίζουμε; Έλεος, ας έρθουν να δούνε τι γίνεται. Είπαμε να μείνουμε στο χωριό γιατί το αγαπάμε. Ούτε αυτό δεν τους συγκινεί; Ότι παλεύουμε να κρατήσουμε την Σκήτη ζωντανή; Κρίμα είναι… Κάνουμε έκκληση μέσω της εφημερίδας στην Δημοτική Αρχή, τώρα που είναι καλοκαίρι, τώρα που το χωριό γεμίζει σιγά σιγά με παραθεριστές, ας ενδιαφερθεί για τον καλλωπισμό των δημοτικών χώρων, είτε πρόκειται για την πλατεία, είτε για τους δρόμους, είτε για τον φωτισμό, είτε για το Κοιμητήριο».

Πηγή: choraagia.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες