ΘΕΣΣΑΛΙΑ

«Ηλεκτροσόκ» σε επιχειρήσεις της Μαγνησίας

Έκτακτο… «χαράτσι» σε πολλούς επαγγελματίες του Βόλου αλλά και πανελλήνια όπως αποδεικνύεται, φρόντισαν να επιβάλλουν πάροχοι ενέργειας, αποστέλλοντάς τους ειδοποίηση για να καταβάλουν ποσά που φτάνουν και τα μερικές εκατοντάδες ευρώ, άνευ αιτιολόγησης και με το χαρακτηρισμό «έκτακτος λογαριασμός»!

Ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Νίκος Τσεμπερλίδης μιλώντας χθες στο Ράδιο Ένα 102,5 και τον Ηλία Κουτσερή, μετέφερε καταρχήν τα συγχαρητήριά του για το γεγονός, ότι η αποκάλυψη ξεκίνησε και ανάδειξη παράλληλα του θέματος και στήριξη των επαγγελματιών, γίνεται από ένα περιφερειακό ΜΜΕ, και εξέφρασε την απορία του, για το πώς είναι δυνατόν οι πάροχοι ενέργειας να στέλνουν έκτακτους λογαριασμούς χωρίς να εξηγούν τι σημαίνουν αυτοί, και περιλαμβάνουν την περίοδο από αρχές του 2022 έως και τα μέσα του 2023.

Επιστροφή επιδότησης,  χωρίς επίσημη ενημέρωση!

Ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ, εκτιμά χωρίς, ωστόσο, να είναι απολύτως ξεκάθαρο το τοπίο, ότι πρέπει να ζητήθηκε η επιστροφή κονδυλίου από τις επιχορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις και πιθανώς προς τους καταναλωτές.

Ουσιαστικά πρόκειται για επιστροφή επιδότησης, με τους παρόχους ενέργειας να μην προβαίνουν σε κάποια ανακοίνωση. «Να βγουν οι επιχειρήσεις να το πουν, ότι με εντολή της κυβέρνησης πρέπει να επιστραφούν χρήματα που δόθηκαν ως επιδότηση. Γιατί το κρύβουν ως γεγονός; Να θυμίσω ότι λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αποτυχία των μέτρων κατά της ακρίβειας σε σχέση με τα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ ταυτόχρονα έστειλε επιστολή στην τότε πρόεδρο της Κομισιόν, Φον Ντερ Λάϊεν για να παρέμβει, παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο και θα κρινόταν και η θέση της προέδρου» είπε ο κ. Τσεμπερλίδης και εξήγησε πως οι νέοι επίτροποι θα αναλάβουν το χαρτοφυλάκιό τους κατά τον προσεχή Δεκέμβριο και αναμένεται να ενημερωθούν για όλα τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν τον Ιανουάριο του 2025.

«Το πρόβλημα της ακρίβειας παραμένει οξυμένο»

Για τον λόγο αυτό θα έχει χαθεί περίπου ένας χρόνος, με το πρόβλημα της ακρίβειας να παραμένει οξυμένο. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΚΕΠΚΑ διερωτήθηκε κατά πόσο είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, να μην γνωρίζει τη χρονοτριβή, τη στιγμή που συμμετέχει σε όλα τα ευρωπαϊκά φόρα, και ουσιαστικά το μάταιο της όλης προσπάθειας με την επιστολή που έστειλε λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές.

Φόβος ότι θα ζητηθεί επιστροφή και απ τα νοικοκυριά!

«Εάν σεβόταν τον πολίτη θα έστελνε την επιστολή μετά τις εκλογές, άρα αυτή την ενέργεια τη μεταφράζουμε αναλόγως… Τώρα έρχεται να μας ζητήσει πίσω επιδοτήσεις που δόθηκαν, πρώτα στις επιχειρήσεις, στους αγρότες ξεκίνησε σιγά σιγά η διαδικασία και περιμένω να μπουν στον χορό και οι καταναλωτές γενικά, χωρίς, όμως, να μας πουν επίσημα γιατί μας ζητούν αυτά τα χρήματα. Τι χώρα είμαστε; Δεν μπορώ να καταλάβω, δεν υπάρχει κανένας σεβασμός στον πολίτη και στην επιχείρηση;» δήλωσε αγανακτισμένος ο κ. Τσεμπερλίδης, κάνοντας λόγο για ανήθικη τακτική από πλευράς εταιριών και κυβέρνησης.

Καταλήγοντας έριξε και τη «βόμβα» ισχυριζόμενος ότι η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή λίγο διάστημα πριν τις Ευρωεκλογές τράβηξε το «αυτί» της Ελλάδας, γιατί δεν έπρεπε να δοθούν επιδοτήσεις απευθείας από την κυβέρνηση προς τους πολίτες για τη μείωση του κόστους της τελικής τιμής στο ρεύμα. Έτσι κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσει να ζητείται η επιστροφή ποσών που καταβλήθηκαν για αυτόν τον σκοπό.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες