ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Έτοιμη το Δεκαπενταύγουστο η γέφυρα στην Αμπελιά Φαρσάλων, έργο κομβικής σημασίας: «Ενωμένοι μπορούμε…» (φωτο – βίντεο )

Σε περίπου πέντε εβδομάδες, και ειδικότερα οριοθετείται κοντά στον Δεκαπενταύγουστο ότι θα είναι έτοιμη η γέφυρα της Αμπελιάς στα Φαρσαλα. Μια γέφυρα ιρλανδικου τύπου που θα βοηθήσει στην επικοινωνία των τεσσάρων νομών.

Η διαμόρφωση της διάβασης Αμπελιάς στα Φάρσαλα ξεκίνησε πριν από ένα μήνα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον ποταμό Ενιπέα με σκοπό να γίνεται η κίνηση στο συγκεκριμένο τμήμα εξυπηρετώντας τους πολίτες όταν το ποτάμι έχει χαμηλή ροή και εκτός από περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.

Υπενθυμίζεται πως η γέφυρα της Αμπελιάς καταστράφηκε πριν από δεκα μήνες από την ορμή των νερών του «Daniel» που κατέβασε ο ποταμός και τμήμα της γέφυρας υποχώρησε οπότε είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Π.Ε.Ο. Φαρσάλων – Βόλου.

Μεγάλος στόχος εξάλλου είναι η δημιουργία της μεγάλης γέφυρας κάτι που θα αποτελέσει το επόμενο βήμα.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημητρης Κουρέτας, σήμερα από το σημείο, τόνισε: «Είναι μια σημαντική μέρα σήμερα, ενωμένοι όλοι μαζί, η περιφερειακή αυτοδιοίκηση και η κυβέρνηση και ο Χρήστος Καπετάνος ο οποίος είναι μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια και ο δήμαρχος Φαρσάλων, κ. Εσκίογλου. Το έργο αυτό της Αμπελιάς που μας έχει ταλαιπωρήσει τόσο, την Τετάρτη θα περάσει την περιφερειακή επιτροπή, την Παρασκευή θα είναι ο ανάδοχος, τη Δευτέρα θα μπει μέσα, και σε πεντέμισι εβδομάδες μας είπε ότι θα είναι έτοιμο το έργο, λογικά τον Δεκαπενταύγουστο. Είμαστε σχεδόν συνεπείς. Θα αλλάξει η ζωή των ανθρώπων εδώ με αυτό το έργο”.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον Χρήστο Καπετάνο, όπως και τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα, καθώς όπως είπε πήρε ζεστά το έργο και προχωράει η υλοποίησή του. «Στόχος είναι να μπορεί ο κόσμος με την πρώτη γέφυρα να επικοινωνήσει, να μπορούν τα Τρίκαλα με τον Βόλο να ξεκινήσουν ξανά να επικοινωνούν μέσω αυτής της γέφυρας. Και στην πορεία να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της μεγάλης γέφυρας που είναι ο μεγάλος στόχος», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Γαλλιού, σημείωσε πως: «Αισθανόμαστε συγκίνηση διότι ζούμε κάθε μέρα την αναγκαιότητα των ανθρώπων να τους επαναφέρουμε στην καθημερινότητα στη ζωή τους. Είναι ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων. Οι υποδομές είναι το παν για την εξωστρέφεια και η περιφέρεια Θεσσαλίας κάνει το ανθρωπίνως δυνατό για να επαναφέρει τους ανθρώπους στη ζωή τους και ο Δημήτρης Κουρέτας ενεργεί αγόγγυστα και ακούραστα με γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας».

Ο βουλευτής Λάρισας, της ΝΔ, κ. Χρήστος Καπετάνος, επισήμανε: «Όταν προκύπτει μια τέτοια θεομηνία χρειάζεται ομαδική δουλειά, όπου δεν χωράνε χρώματα και κόμματα. Ευχαριστώ την κυβέρνηση και την περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δημήτρη Κουρέτα που σε αυτό το έργο έβαλε πλάτη. Η γέφυρα ιρλανδικού τύπου έχει ξεκινήσει και θα υλοποιηθεί σε λίγες εβδομάδες για να γίνεται η επικοινωνία για τον κόσμο γιατί είναι σημαντικό και για τους τέσσερις νομούς. Προχωράμε και με τον δήμαρχο κ. Εσκίογλου για να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό έργο. Όταν θέλουμε, προσπαθούμε και τα πράγματα γίνονται και γρήγορα και σωστά».

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις:

Δείτε φωτογραφίες:

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες