ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Τα «έξυπνα» υδρόμετρα έρχονται να μας διευκολύνουν τη ζωή – Τί αλλάζει για τους Λαρισαίους πολίτες – Ποιες συνοικίες παίρνουν σειρά (βίντεο)

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Κώστας Αργυρόπουλος εξηγεί ποια είναι τα οφέλη

Τα νέα ψηφιακά υδρόμετρα ήρθαν για να κάνουν την ζωή των Λαρισαίων πολιτών πιο εύκολη, αλλά και το έργο της ίδιας της ΔΕΥΑΛ. Ήδη εδώ και δύο μήνες, από τον περασμένο Μάιο, ξεκίνησε να υλοποιείται από τον δήμο Λαρισαίων και την ΔΕΥΑΛ, το πρόγραμμα αντικατάστασης των συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά. Μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα έχουν ήδη αντικατασταθεί 16.000 συμβατικά υδρόμετρα με ψηφιακά και αναμένεται να αντικατασταθούν άλλα τόσα μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Κώστας Αργυρόπουλος, εξηγεί στο onlarissa.gr, ποια είναι τα οφέλη από όλη αυτή την διαδικασία, τόσο για τους Λαρισαίους πολίτες, όσο και για την ίδια την ΔΕΥΑΛ:

«Στον δήμο Λαρισαίων γίνεται αντικατάσταση των συμβατικών υδρομέτρων με ψηφιακά υδρόμετρα. Από τον Μάιο του 2024 που ξεκίνησε η εργολαβία αντικατάστασης των υδρομέτρων, μέχρι τον Νοέμβριο του 2024, θα έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία ώστε πλέον οι μετρήσεις να γίνονται τηλεμετρικά.

Τα οφέλη είναι δύο: Πρώτον ότι δεν χρειάζεται πολύ προσωπικό για την καταμέτρηση μέσα στην πόλη, αντιθέτως γίνεται μέσω ενός βαν και με τις κεραίες τηλεμετρίας, και έτσι έχουμε όλα τα δεδομένα, και δεύτερον, ο κόσμος έχει ακριβή καταμέτρηση και κυρίως μπορούμε να βρίσκουμε την απώλεια αν υπάρχει. Έτσι επιτυγχάνεται το να μην πληρώνει ο πολίτης περισσότερο, αν υπάρχει κάποια απώλεια, διότι θα ενημερώνεται πλέον ψηφιακά. Και φυσικά το κυριότερο θα προστατεύουμε το περιβάλλον από τις απώλειες νερού. Τα ψηφιακά υδρόμετρα έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σε ότι αφορά κυρίως το κομμάτι της γρήγορης αποτύπωσης των αποτελεσμάτων».

Όσο για το που έχει ολοκληρωθεί ήδη η διαδικασία και σε ποιες περιοχές θα γίνει το επόμενο διάστημα η αντικατάσταση, ο κ. Αργυρόπουλος εξηγεί: «Οι περιοχές όπου έχουν αντικατασταθεί αυτή την περίοδο τα υδρόμετρα στη Λάρισα είναι του Αγίου Αχιλλίου, της Φιλιππούπολης, στο Λιβαδάκι και στον Άγιο Θωμά. Επιπλέον, αυτή την περίοδο γίνεται αντικατάσταση συμβατικών υδρομέτρων στις εξής περιοχές: Φαλάνη, Γιάννουλη και Νέα Πολιτεία. Έπειτα θα ακολουθήσουν οι συνοικίες: Αμπελόκηποι, Ιππποκράτης, Παπασταύρου και Νέα Σμύρνη».

Δείτε το βίντεο:

Αθανασία Παύλου – Βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες