Viral

Star Wars: Φανατικός Youtuber κατασκεύασε το πρώτο φωτόσπαθο – Πώς το κατάφερε

Ονομάζεται Alex Burkan, είναι YouTuber, φανατικός του Star Wars και κατασκεύασε με επιτυχία ένα αναδιπλούμενο φωτόσπαθο, που θυμίζει το εμβληματικό όπλο της σειράς ταινιών.

Μάλιστα, με το κατόρθωμά του αυτό, εξασφάλισε και ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες. «Όλη μου τη ζωή ήμουν μεγάλος θαυμαστής του Star Wars και το φωτόσπαθο ήταν το πιο επιθυμητό μου gadget», δήλωσε ο ίδιος.

Το ταξίδι του ξεκίνησε το 2013, εστιάζοντας στον εξοπλισμό παραγωγής υδρογόνου, ο οποίος πίστευε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός φωτόσπαθου.

Το αποτέλεσμα της αφοσίωσής του είναι μια λεπίδα που έχει μήκος 90 εκατοστών και φτάνει σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 2760 βαθμούς Κελσίου, αρκετά ισχυρή για να κόψει το ατσάλι. Η βασική τεχνολογία περιλαμβάνει έναν ηλεκτρολύτη, μια συσκευή που διασπά το νερό σε αέρια υδρογόνου και οξυγόνου.

Το καινοτόμο φωτόσπαθο του Burkan έχει αναγνωριστεί επίσημα από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως το πρώτο πτυσσόμενο φωτόσπαθο

Ο Burkan εξήγησε: «Το βασικό συστατικό του φωτόσπαθού μου είναι ένας ηλεκτρολύτης. Ένας ηλεκτρολύτης είναι μια συσκευή που μπορεί να παράγει μια τεράστια ποσότητα υδρογόνου και οξυγόνου και να συμπιέζει το αέριο σε οποιαδήποτε πίεση χωρίς μηχανικό συμπιεστή».

Η δημιουργία του φωτόσπαθου δεν ήταν καθόλου απλή. Κάθε βήμα ανάπτυξης έθετε σημαντικές προκλήσεις. Ο Burkan πέρασε χρόνια συγκεντρώνοντας ιδέες και υλικά από διαδικτυακές αγορές και μάντρες απορριμμάτων.

Το πιο δύσκολο έργο ήταν η ενσωμάτωση ενός καυστήρα υδρογόνου και οξυγόνου στη λαβή, ένα συμπαγές σχέδιο εμπνευσμένο από το φωτόσπαθο Starkiller από το βιντεοπαιχνίδι «The Force Unleashed».

Σημειώνεται ότι το καινοτόμο φωτόσπαθο του Burkan έχει αναγνωριστεί επίσημα από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες ως το πρώτο πτυσσόμενο φωτόσπαθο.

Δείτε βίντεο με τη δημιουργία του φωτόσπαθου βήμα – βήμα

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις