ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λευτέρης Τσουμάνης: Ο «Βενιαμίν» στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας ντύθηκε στο χακί και έγινε κομάντο!  (φωτό)

Σε ηλικία μόλις 24 ετών, ο Λευτέρης Τσουμάνης κατάφερε να κερδίσει τον σκληρό ανταγωνισμό, να εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας τον περασμένο Οκτώβριο και να γίνει το νεότερο ηλικιακά, μέλος του.

Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ παράλληλα ασχολείται με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στον χώρο των σούπερ μάρκετ και της εμπορίας αυτοκινήτων. Με την εκλογή του, αλλά και την ολοκλήρωση των σπουδών του, κλήθηκε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία.

Κόντρα στην καθιερωμένη τακτική του «στρατός είναι να τελειώνει όσο πιο γρήγορα και πιο ανώδυνα» ο Λευτέρης δεν χρησιμοποίησε καμία πολιτική γνωριμία για να υπηρετήσει τη θητεία του σε κάποια από τις γνωστές μονάδες της Λάρισας, δίπλα – κυριολεκτικά – στο σπίτι του.

Τουναντίον, δήλωσε πως επιθυμεί να φορέσει τον πράσινο μπερέ στις ειδικές δυνάμεις των οποίων και σήμερα είναι μέλος τους ως υποψήφιος αλεξιπτωτιστής.

«Όλοι μου έλεγαν ότι ο στρατός είναι ένα αναγκαίο κακό που πρέπει να το περάσει κάποιος στη ζωή του. Εγώ, από μικρό παιδί, είχα διαφορετική άποψη, δεν τον είδα ποτέ έτσι. Γι’ αυτό και συνειδητά ζήτησα να υπηρετήσω στις ειδικές δυνάμεις. Και δε σας κρύβω πως η μεγαλύτερή μου χαρά ήταν όταν έγινα δεκτός στη σχολή αλεξιπτωτιστών. Για μένα λοιπόν αυτός ο ένας χρόνος της στρατιωτικής θητείας, είναι μία μοναδική ευκαιρία για να αποκομίσω σπουδαίες εμπειρίες και να αποκτήσω εκείνη την εκπαίδευση, ώστε να είμαι πάντα χρήσιμος στην πατρίδα μου, εάν ποτέ αυτό χρειαστεί».

Πώς όμως θα χωρέσει «δύο καρπούζια σε μία μασχάλη», δηλαδή τον στρατό με τις υποχρεώσεις του στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας; «Το θεσμικό πλαίσιο, εξηγεί, τα έχει προβλέψει όλα. Θα είμαι συνεπής και στα στρατιωτικά και στα αυτοδιοικητικά μου καθήκοντα. Για μένα η εκλογή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο αποτελεί περισσότερο από τιμή, μεγάλη ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μου που με τίμησαν».

Καλή θητεία λοιπόν και καλός πολίτης!

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες