ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Βόλος: Με χρηματική ποινή την γλίτωσε ο άντρας που κλείδωσε έξω από το σπίτι την οικογένεια του

Στην Εισαγγελέα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε χθες στο πλαίσιο του αυτοφώρου ένας 61χρονος μετά από αναβολή που είχε ζητήσει το δικαστήριο για να παρουσιαστούν και οι μάρτυρες. Ο μεσήλικος είναι κάτοικος Ν. Ιωνία Βόλου και κατηγορούνταν για ενδοοικογενειακή απειλή, ενδοοικογενειακή προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας με ιδιαίτερο ταπεινωτικό λόγο και για ενδοοικογενειακή παράνομη βία κατά συρροή.

Το Ιστορικό

Σύμφωνα με την δικογραφία, ο 61χρονος άντρας γύρισε στο σπίτι του στις 11/07/2024 έχοντας καταναλώσει αρκετά μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Άρχισε να βρίζει με εξαιρετικά βαριά λόγια και να απειλεί κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας της επίσης 61χρονης συζύγου του. Στην συνέχεια άρπαξε ένα μπουκάλι κρασί κατευθυνόμενος προς την βεράντα του σπιτιού τους και συνέχισε την κατανάλωση. Ο 39χρονος γιος του ζευγαριού, ακούγοντας όλη αυτή την φασαρία έφυγε από το σπίτι. Κάποια στιγμή αργότερα τηλεφώνησε στην μητέρα του και της πρότεινε να την πάει μια βόλτα να ηρεμήσει. Όταν οι δυο τους γύρισαν στο σπίτι βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη, και ο κατηγορούμενος δεν τους άφησε να μπουν μέσα. Τότε κάλεσαν την αστυνομία, η οποία και τον συνέλαβε.

Στο δικαστήριο

Μάρτυρες ήταν η παθούσα 61χρονη σύζυγος του και ο 39χρονος γιος του. Δήλωσαν συνηθισμένοι από την άσχημη συμπεριφορά του κατηγορουμένου. Υποστήριξαν πως υπήρξαν χειρότερες συμπεριφορές του 61χρονου στο παρελθόν οι οποίες ξεπεράστηκαν. Η οικογένεια παρά την άσχημη συμπεριφορά του, δεν επιθυμεί την καταδίκη και φυλάκιση του. Η σύζυγος δήλωσε ότι απλά θα ήθελε να βρεθεί κάποιος τρόπος να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ. «Πιστεύω πως πήρε το μάθημα του» δήλωσε ο γιος.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα εριστικός στην απολογία του. Αρνήθηκε τα πάντα ακόμη και την εξάρτηση του από το αλκοόλ, ενώ δήλωσε ότι κλείδωσε την οικογένεια του απέξω γιατί είχαν αργήσει. Έκπληξη προκάλεσε στο ακροατήριο όταν ύψωσε την φωνή του απέναντι στην εισαγγελέα, όταν εκείνη πρότεινε ένα πρόγραμμα απεξάρτησης. Η έδρα βαθιά σεβόμενη την επιθυμία της οικογένειας, καταδίκασε τον 61χρονο σε 18 μήνες φυλάκισης και την μετέτρεψε σε χρηματική ποινή προς 10 ευρώ ημερησίως. Συνέστησε μεγαλύτερη προσοχή στον 61χρονο από εδώ και πέρα δίνοντας του μια ευκαιρία.

πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες