ΛΑΡΙΣΑ

Οι πλημμύρες και η διαχείριση των υδάτων τέθηκαν επί τάπητος σε ημερίδα στη Λάρισα (φωτο – βίντεο)

Στο επίκεντρο της σημερινής ημερίδας που πραγματοποιείται στο Χατζηγιάννειο στη Λάρισα, τέθηκε το θέμα των πλημμυρών και της διαχείρισης των υδάτων.

Η ημερίδα την οποία διοργανώνουν η Γενική Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων Θεσσαλίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, έχει ως θέμα την 1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας (EL08) και στόχο έχει την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού και την καταγραφή απόψεων.

Ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κώστας Τζανακούλης σχετικά με την ημερίδα, τόνισε: «Εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει μια καλύτερη κινητικότητα, ως προς τα θέματα των νερών γενικότερα και ειδικότερα αυτά των πλημμυρών και της ύπαρξης του νερού. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται και η σημερινή ημερίδα για τη διαχείριση των πλημμυρών, αλλά έχουμε πει επανειλημμένως ότι οι πλημμύρες και η ύπαρξη του νερού είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος. Τη μια μέρα να έχουμε έλλειψη νερού και την άλλη να έχουμε πλημμύρα, όπως με τον Daniel και τον Ιανό. Στη Θεσσαλία θα πρέπει να επισπευστούν τα έργα τα οποία είναι απαραίτητα και για τις πλημμύρες, αλλά και για την περίσσεια του νερού που την χρειαζόμαστε για όλες τις χρήσεις. Έργα όπως είναι τα φράγματα, η Κάρλα που πρέπει να ολοκληρωθεί, όπως είναι το φράγμα στη Γυρτώνη, πρέπει να επισπευσθούν και να ολοκληρωθούν. Όταν ολοκληρωθούν τα φράγματα του Ενιπέα στη Σκοπιά, το φράγμα της Πύλης, του Μουζακίου και εκείνα τα έργα που θα συνδέουν το φράγμα της Γυρτώνης με την Κάρλα και όταν σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τα αποστραγγιστικά ως αρδευτικά κανάλια και σταματήσει ο καθένας να κάνει ένα ανάχωμα μέσα στα ποτάμια, τότε νομίζω θα είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και θα αποφύγουμε πάρα πολλά τέτοια φαινόμενα. Εμείς μεταφέρουμε όπου χρειάζεται αυτές τις απόψεις και είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση, επισπεύδει αυτές τις ενέργειες».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Βασίλης Καραλούλης – Φωτο/βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες