ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Λάρισα: Βρισκόμαστε στα μισά ενός από τους μακρύτερους καύσωνες – Έρχονται 43άρια λέει ο Ηλίας Λεοντάρης: Ο χρόνος της νύχτας δεν επαρκεί να διώξει την θερμότητα (βίντεο)

Ένας από τους μακρύτερους σε διάρκεια καύσωνες βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, έχοντας συμπληρωθεί ήδη μια εβδομάδα πολύ υψηλών θερμοκρασιών στην περιοχή μας.

Ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Ηλίας Λεοντάρης, σήμερα το πρωί της Πέμπτης προχώρησε σε ενημέρωση για το εν λόγω θέμα από το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας στο Διοικητήριο της Περιφέρειας, στη Λάρισα.

«Θα ακολουθήσουν θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου και κατά περιοχές 42 και 43 βαθμούς» τόνισε ο κ. Λεοντάρης, συμπληρώνοντας ότι οι ενδείξεις ως στιγμής κάνουν λόγο ότι το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει ως το μέσο της επόμενης εβδομάδας».

«Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωσης μιας εβδομάδας σε αυτό το κύμα καύσωνα. Οι ειδικοί λένε ότι είναι από τους μακρύτερους σε διάρκεια και αυτό συσσωρεύει ένα μεγάλο ποσοστό θερμότητας σε όλη την περιφέρεια, αλλά κυρίως στους αστικούς τόπους. Οπότε ο χρόνος της νύχτας δεν επαρκεί για να διώξει την θερμότητα της μέρας και αυτό συσσωρεύεται οπότε ο δείκτης δυσφορίας γίνεται μεγαλύτερος, σε συνδυασμό με τα στοιχεία της υγρασίας και την έλλειψη του ανέμου που υπάρχει.

Ο καύσωνας είναι επικίνδυνος ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες. Συστήνουμε να περιορίζονται οι μετακινήσεις και να βρίσκονται οι πολίτες σε κλιματιζόμενες αίθουσες, όπως σε αυτές της Περιφέρειας και των δήμων».

Σε ότι αφορά τις πυρκαγιές ο κ. Λεοντάρης σημείωσε, «έχουμε πυρκαγιές, όμως ευτυχώς είναι μικρές στην περιοχή μας και μπράβο στην Πυροσβεστική που τις προλαβαίνει έγκαιρα. Βοηθάει και ο τρόπος λειτουργίας. Επεμβαίνουν περισσότερα οχήματα σε κάθε σημείο, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας που συνοδεύει τα πυροσβεστικά με μια υδροφόρα. Η μεγάλη διαφορά όμως έγινε από τη δυνατότητα που απέκτησε ο τοπικός διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης της Πυροσβεστικής, να απογειώνει τα αεροπορικά μέσα, χωρίς το γραφειοκρατικό σύστημα που υπήρχε στο παρελθόν».

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες