ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Θορυβημένοι κάτοικοι σε χωριό της Λάρισας ανησυχούν για εκπομπές τοξικών αερίων από συσσωρευμένες κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων (φωτο)

Συσσωρευμένες κενές συσκευασίες φυτοφαρμάκων ανησυχούν κατοίκους κοντά στο χωριό Χαρά του δήμου Κιλελέρ. Συσκευασίες που απορρίπτονται και στη συνέχεια καίγονται. Μια πρακτική που προκαλεί περιβαλλοντική μόλυνση, όπως καταγγέλλει αναγνώστης στο οnlarissa.gr.

Επιπρόσθετα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για ανάφλεξη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών την περίοδο που διανύουμε.

Αναλυτικότερα στην καταγγελία αναφέρονται τα εξής:

«Μια σοβαρή περιβαλλοντική παραβίαση συμβαίνει στην περιοχή μας και έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει ακόμα και πυρκαγιά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και της ξηρασίας που επικρατεί. Σε μια τοποθεσία κοντά στο χωριό Χαρά του Δήμου Κιλελέρ έχω εντοπίσει συσσώρευση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων που απορρίπτονται ακατάλληλα και στη συνέχεια καίγονται. Αυτή η πρακτική, εκτός από τον κίνδυνο φωτιάς, προκαλεί σοβαρή περιβαλλοντική μόλυνση, καθώς οι εκπομπές τοξικών αερίων και άλλων ρυπαντών από την καύση απελευθερώνουν επιβλαβείς ουσίες στον αέρα, επιβαρύνοντας το οικοσύστημα και τη δημόσια υγεία.

Έχω επικοινωνήσει με το Δήμο Κιλελέρ αλλά δεν έχω λάβει κάποια απάντηση ή δράση εκ μέρους τους. Σας επισυνάπτω φωτογραφία που τράβηξα από την τοποθεσία, για να αντιληφθείτε τη σοβαρότητα του προβλήματος. Ευελπιστώ ότι η δημοσίευση αυτού του ζητήματος θα βοηθήσει να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση και να προκληθεί η ανάληψη δράσης από τις αρμόδιες αρχές πριν προκληθεί κάποιο ατύχημα».

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες