ΛΑΡΙΣΑ

Υπεγράφη η σύμβαση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γυμνασίου Συκουρίου

Δρομολογήθηκε, ακόμη ένα έργο ενεργειακής αναβάθμισης, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΓΚΟΥΓΚΟΥΛΗΣ Ι.ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΤΕ», Κων/νο Γκουγκουλή, παρουσία της προϊσταμένης των Τεχνικών Υπηρεσιών κας Γεωργίας Τσιτσιουβά και της υπαλλήλου των Τεχνικών Υπηρεσιών κας Γεωργίας Χαδουλού και αφορά το Σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου Συκουρίου. Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 237.096,77 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ., χρηματοδοτούμενο από το Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020» (Συγχρηματοδότηση ΕΤΠΑ).

Στόχος των προτεινόμενων παρεμβάσεων της μελέτης είναι η βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του ΣΧΟΛΙΚΟΥ συγκροτήματος και η κατάταξή του σε όσο το δυνατόν ανώτερη κατηγορία (με βάση τις προτάσεις στην κατηγορία Α). Γενικότερα, το σύνολο των επεμβάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

• Τοποθέτηση θερμομόνωσης κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη με επίστρωση θερμομονωτικών πλακών εξηλασμένης πολυστερίνης συνολικού πάχους 10 cm.

• Τοποθέτηση συστήματος θερμομόνωσης περιμετρικά του κελύφους με πλάκες πετροβάμβακα συνολικού πάχους 8 cm.

• Αντικατάσταση των κουφωμάτων με νέα θερμοδιακοπτόμενα ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ με διπλό υαλοπίνακα με συνολικό συντελεστή θερμοπερατότητας Uw < 1,3 W/m2k.

• Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης με επίτοιχους λέβητες φυσικού αερίου τεχνολογίας συμπύκνωσης καυσαερίων.

• Αντικατάσταση υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων από φωτιστικά τύπου LED.

• Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

• Εφαρμογή συστήματος ενεργειακής διαχείρισης κτιρίου (BEMS).

Ο Δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης ευχαρίστησε τους παρισταμένους και πρόσθεσε τα εξής:

«Η Ενεργειακή Αναβάθμιση των Δημόσιων κτιρίων του Δήμου Τεμπών και ιδιαίτερα των Σχολικών Μονάδων αποτελεί για εμάς έναν διαρκή στόχο.

Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, οι στοχευμένες δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες. Ο Δήμος Τεμπών αναγνωρίζοντας και αποδίδοντας υψηλή προτεραιότητα στα ζητήματα αυτά, αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε να ανταπεξέλθει στην υποχρέωσή του να προστατεύσει το περιβάλλον, να εξοικονομήσει ενέργεια και χρήματα και πάνω από όλα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στις επόμενες γενιές. Κάνουμε πράξη το όραμα μας για έναν «πράσινο» Δήμο Τεμπών. Επιδίωξή μας είναι όλα τα Σχολεία του Δήμου Τεμπών να λειτουργούν με οικολογική ευαισθησία και προσανατολισμένα στην εξάλειψη του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Μεριμνούμε για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις