ΛΑΡΙΣΑ

Γεωτεχνικοί της Λάρισας για πανώλη στα αιγοπρόβατα: «Θα έπρεπε να εργαστεί στρατός κτηνιάτρων στη Θεσσαλία» (βίντεο)

Την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τους κτηνιάτρους που διαχειρίζονται τα κρούσματα πανώλης των μηρυκαστικών σε Λάρισα και Τρίκαλα εξέφρασαν εκπρόσωποι της ΠΟΓΕΔΥ και του ΓΕΩΤΕΕ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, το μεσημέρι της Τρίτης από τον χώρο του ΓΕΩΤΕΕ στη Λάρισα.

«Ο κλάδος των κτηνιάτρων έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του σε όλες τις διατροφικές κρίσεις στην Ευρώπη και τη χώρα και ας μην ξεχνάμε ότι το 2007 χάρισε στην Ελλάδα μας το χρυσό μετάλλιο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, που δεν είναι εύκολο, όταν η Ελλάδα με τέτοια συνοριακή γραμμή δεν είχε ούτε ένα κρούσμα και όταν σε άλλες χώρες υπήρξε η απειλή των πτηνών», ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίαα Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), κ. Νίκος Κακαβάς.

Ο κ. Κακαβάς έκανε λόγο για «στρατό» κτηνιάτρων που θα έπρεπε να εργαστεί την περίοδο αυτή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενώ τόνισε την ανάγκη άμεσων προσλήψεων στον κλάδο.

«Η Θεσσαλία για άλλη μια φορά βρίσκεται στο επίκεντρο κρίσεων. Ευελπιστούμε και ευχή όλων είναι να συρρικνωθεί το φαινόμενο αυτό και εν τέλει να εκλείψει, το οποίο θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Kεντρικής Ελλάδας, κ. Δημήτριος Ντογκούλης. Ο ίδιος συνεχάρη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και όλους τους κτηνιάτρους που επιχειρούν αυτή τη στιγμή για την ολοκλήρωση της δειγματοληψίας. «Η συγκεκριμένη συγκυρία αναδεικνύει ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών, που έχει να κάνει με την υποστελέχωση», σημείωσε έπειτα.

«Μέσα σε αυτή την πολύ άσχημη κατάσταση αναδείχθηκε το πόσο σημαντική ήταν η κτηνιατρική διαχείριση του περιστατικού από την Περιφέρεια, που συντόνισε έναν πολύ μεγάλο αριθμό κτηνιάτρων», ανέφερε τέλος ο κτηνίατρος και καθηγητής Κτηνιατρικής, κ. Δημήτρης Γκουγκούλης.

Βασίλης Καραλούλης – Φωτό/βίντεο: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες