ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Το ΠΑΣΟΚ σταθερά μακριά από την πόλωση και την τοξικότητα»

«Περιστατικά σωματικής και λεκτικής βίας ή σεξισμού, όπως αυτά στα οποία ενεπλάκησαν οι κ. Αυγενάκης και Πολάκης είναι ηθικά και πολιτικά απολύτως καταδικαστέα και αφορούν άλλα κόμματα και όχι το ΠΑΣΟΚ,», τόνισε καλεσμένη στην εκπομπή «Τώρα μαζί» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τους δημοσιογράφους Σ. Χαριτάτο και Ε. Ρέβη, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ συμπλήρωσε πως «οι βουλευτές του Κινήματός μας, διαπιστωμένα –και το λέω μετά λόγου γνώσεως, ως επί τρία σχεδόν χρόνια Γραμματέας της Κ.Ο.- διέπονται από άλλη κουλτούρα, άλλη συμπεριφορά και άλλο πολιτικό και ουδέποτε δώσαμε το οποιοδήποτε δικαίωμα στον οποιοδήποτε πολιτικό, δημοσιογράφο ή πολίτη, να μας κατηγορήσει για αήθη επίθεση, όπως πολλές φορές δυστυχώς συνέβη με στελέχη της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που ζουν μέσα στην πόλωση και την τοξικότητα».

Ερωτηθείσα για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ, η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «ο πλουραλισμός των υποψηφίων για την αρχηγία του Κινήματος, είτε αυξάνεται, είτε βαίνει μειούμενος –όπως συνέβη προχθές με την αποχώρηση από την ‘’κούρσα’’ της κ. Μ. Αποστολάκη- , δεν είναι όμως το μείζον ζήτημα . Αυτό που έχει σημασία είναι οι πολιτικές θέσεις, η πλατφόρμα αξιών και στοχεύσεων, καθώς και ο συγκεκριμένος ‘’οδικός χάρτης’’ για την ανάταξη της παράταξης, προκειμένου να μπει σε ‘’τροχιά’’ κυβερνησιμότητας, το διαφορετικό που κομίζει στον δημόσιο διάλογο ο κάθε υποψήφιος».

Παράλληλα, τόνισε πως σε αυτή τη διαδικασία ό,τι και να λένε οι συνυποψήφιοι ο ένας για τον άλλον, ο μεγάλος κριτής και των επτά –πλέον- υποψηφίων προέδρων θα είναι οι πολίτες που πιστεύουν στην υπόθεση της μεγάλης, ισχυρής, με σχέδιο κυβερνησιμότητας Παράταξης και που θα προσέλθουν, τελικά, στις κάλπες του προσεχούς Οκτωβρίου, ενώ συμπλήρωσε ότι ο πήχης συμμετοχής έχει τεθεί ήδη πολύ ψηλά και όχι κάτω από τις 300.000 ανθρώπους, που θα σημάνει διεργασίες σοβαρές στην κοινωνία.

Ερωτηθείσα σε σχέση με τα δημοσιεύματα που θέλουν Τούρκοι στρατοχωροφύλακες να έχουν πυροβολήσει εναντίον Έλληνα συνοριοφύλακα στον Έβρο, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως έχουν ζητηθεί ήδη οι απαραίτητες εξηγήσεις από την κυβέρνηση και μένει να επιβεβαιωθούν ή όχι.

«Οι πυροβολισμοί, ωστόσο, στο φυσικό σύνορο των δύο χωρών συνιστούν από μόνοι τους το γεγονός ότι εισερχόμαστε σε μια περίοδο κρίσης, που ξεφεύγει από τα διπλωματικά όρια. Οι

‘’λεκτικοί πανηγυρισμοί’’ της κυβέρνησης της ΝΔ και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, για τη δήθεν βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν πείθουν κανέναν. Οι ακραίες εκδηλώσεις από πλευράς των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων την ημέρα της μαύρης επετείου της εισβολής του Αττίλα στη Μεγαλόνησο συνηγορούν σε αυτό. Τα περιστατικά μεταξύ Κάσου και Καρπάθου τις προάλλες συνηγορούν σε αυτό. Προφανώς και δεν υπάρχει αντιστοιχία μεταξύ του κλίματος που θέλει η κυβέρνηση να περάσει σε ό, τι έχει σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και σε ό,τι πραγματικά συμβαίνει στο πεδίο. Είναι δε, πλέον ώρα να περάσει η κυβέρνηση από το επίπεδο των ‘’ευχών’’ στο επίπεδο της δράσης και να πείσει την Ε.Ε. και τα νέα όργανά της, πως η Τουρκία συνιστά το μεγάλο, διεθνή ταραξία της Μεσογείου και ότι απαιτείται από κοινού και συντονισμένη δράση εναντίον της από όλα τα Κράτη Μέλη. Ειδάλλως, δεν θα υπάρξει λύση ούτε για την αποφυγή τέτοιου είδους επιμέρους κρίσεων, ούτε βέβαια και για το Κυπριακό, ένα εθνικό πρόβλημα που μετράει ήδη μισό αιώνα», κατέληξε η Ευαγγελία Λιακούλη χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η εκπομπή: https://www.youtube.com/watch?v=b1Gj7Ie58_E

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες