ΛΑΡΙΣΑ

Ένωση Πυροσβεστών Λάρισας: Εκτεθειμένος ο νομός ενώ βρίσκεται σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς – Καμία μέριμνα για τους συναδέλφους εκτός βάσης

Έλλειψη εποχικού προσωπικού, καταπόνηση του ήδη υπάρχοντος και «ξεγύμνωμα» της πρωτεύουσας της Θεσσαλίας από πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες άλλων περιοχών καταγγέλλει η Ένωση Πυροσβεστικών Νομού Λάρισας.

Αναλυτικά: «Η Ένωση Πυροσβεστών Νομού Λάρισας καταγγέλλει την τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στον νομό όσον αφορά τη διαχείριση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Παρά το γεγονός ότι η Λάρισα βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς (επίπεδο 4), συνεχίζουμε να αποστέλλουμε -προληπτικά- πυροσβεστικά οχήματα σε άλλες περιοχές, αφήνοντας τον νομό μας εκτεθειμένο.

Συγκεκριμένα, στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αλιβέρι Εύβοιας, κλήθηκε να συνδράμει όχημα από τη Λάρισα, το οποίο λείπει από το Σάββατο, αφήνοντας το νομό μας με μειωμένες δυνάμεις. Ακόμη, ένα όχημα με τέσσερα άτομα προσωπικό έφυγε για προληπτικούς λόγους στην Αττική, η οποία διαθέτει επαρκές προσωπικό και μέσα. Στην τρίτη περίπτωση οι συνάδελφοί μας κλήθηκαν άρον άρον χωρίς καμία μέριμνα για τη διαμονή και τη σίτιση τους, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. Χαρακτηριστικά, τους είπαν πως «εσείς δε χωράτε να μείνετε, γιατί προέχουν οι ξένοι πυροσβέστες».

Η Λάρισα είναι ο μόνος νομός πανελλαδικά που δεν έχει εποχικό προσωπικό, παρά το γεγονός ότι στατιστικά έρχεται πρώτος σε ενάρξεις αγροτοδασικών πυρκαγιών. Τα πυροσβεστικά οχήματα του νομού είναι 20-25 ετών κι έχουν επιβαρυνθεί λόγω των συχνών συμβάντων, γεγονός που καθιστά την αποτελεσματική ανταπόκριση μας ακόμα πιο δύσκολη.

Η συνεχιζόμενη αποστολή δυνάμεων σε άλλες περιοχές αφήνει την Π.Ε. Λάρισας ακάλυπτη και αδύναμη να αντιμετωπίσει έκτακτα αστικά περιστατικά. Ουσιαστικά, όταν αποχωρεί ένα όχημα, οι εναπομείναντες συνάδελφοι εργάζονται συνεχόμενα και χωρίς την απαιτούμενη ξεκούραση.

Δεδομένων των συνθηκών, η Ένωση Πυροσβεστών Νομού Λάρισας ζητά:

  1. την άμεση επιστροφή όλων των συναδέλφων μας από την Αττική
  2. την ενίσχυση του νομού μας με επιπλέον μόνιμο και εποχικό προσωπικό
  3. την αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων με νέα
  4. τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαμονής για το προσωπικό που αποστέλλεται σε εταίρες περιοχές.

Είναι κρίσιμο να διασφαλιστεί η προστασία του νομού Λάρισας και η ευημερία του πυροσβεστικού προσωπικού μας, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στις ανάγκες των πολιτών μας.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες