ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε πότε ο ΕΛΓΑ θα ολοκληρώσει τα πορίσματα

Για τις αποζημιώσεις των αγροτών που επλήγησαν από την πρωτοφανή θεομηνία στη Θεσσαλία, αλλά και για τα κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων μίλησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» και τους δημοσιογράφους Μίνα Καραμήτρου και Γιάννη Φώσκολο.

Αναφορικά με τα κρούσματα πανώλης αιγοπροβάτων ο υφυπουργός τόνισε ότι συνεχίζεται εντατικά η επιδημιολογική μελέτη από τους κτηνιάτρους του ΥΠΑΑΤ, ακολουθούνται οι διαδρομές των ζώων και λαμβάνονται δείγματα από όλες τις μονάδες των ζωνών προστασίας και επιτήρησης όπου βρίσκονται θετικά κρούσματα. Για το κρούσμα στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής επεσήμανε ότι «και στη συγκεκριμένη περιοχή οι κτηνιατρικές υπηρεσίες διενεργούν εντατικούς ελέγχους σύμφωνα με όσα προβλέπονται», ευχαριστώντας για ακόμη μια φορά τους κτηνιάτρους και όλους τους εργαζόμενους στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες που συμπράττουν στην πρωτοφανή αυτή κτηνιατρική επιχείρηση που γίνεται στη χώρα.

Για τις αποζημιώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel στη Θεσσαλία, ο Χρήστος Κέλλας υπογράμμισε, αρχικά, ότι έχουν ήδη δοθεί σε όλους «γενναίες» προκαταβολές, τόσο στο φυτικό όσο και στο ζωικό κεφάλαιο τονίζοντας συγχρόνως ότι δεν «ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή των αποζημιώσεων σε δημοτικά διαμερίσματα και καλλιέργειες, καθώς όπως αποδίδεται από τον ΕΛΓΑ δεν έχουν ολοκληρωθεί τα πορίσματα». Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «ζητήθηκε από τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ, κυρίως στη Λάρισα, ενημέρωση για το πότε θα είναι έτοιμα όλα τα πορίσματα, ώστε να γίνει ο προγραμματισμός πληρωμών».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες