ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη και Ανδρουλάκης με Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο: «Η Κυβέρνηση δηλητηρίασε τη σχέση της Πολιτείας  με τους γιατρούς»

Τον Πρόεδρο, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) συνάντησε στη Βουλή, μαζί με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων όλων, ανεξαιρέτως, των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας για το άρθρο 65 του νομοσχεδίου της ‘’μεταρρύθμισης’’ της ψυχικής υγείας, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η ‘’δυνατότητα’’ ενίσχυσης δημόσιων δομών υγείας με την επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών, όπως και τη στέρηση του δικαιώματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε όλους όσοι αρνηθούν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι το Ε.Σ.Υ. χρειάζεται συνολικά και επειγόντως βελτιώσεις, όχι όμως αυτού του είδους, αφού τα κάθε είδους ιδιότυπα ‘’εντέλλεσθε’’ και οι εκβιασμοί, όπως στην προκειμένη περίπτωση του άρθρου 65, ‘’δηλητηριάζουν τη σχέση συνεννόησης μεταξύ κράτους και ιδιωτών ιατρών που είναι σε κάθε περίπτωση αναγκαία, όχι μόνο για τη διατήρηση, αλλά και για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας».

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η βουλευτής Λάρισας είχε νωρίτερα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, για το ίδιο ζήτημα, με την ιδιότητα της ειδικής αγορήτριας επί του νομοσχεδίου για τη ‘’ψυχιατρική μεταρρύθμιση’’ συνολικά, ενώ αναφερόμενη στο επίμαχο άρθρο 65, ειδικότερα, από το βήμα της Βουλής είχε τονίσει πως: «Με την κατάπτυστη διάταξη του άρθρου 65 του νομοσχεδίου, για το οποίο το ΠΑΣΟΚ αιτείται ονομαστική ψηφοφορία, η Κυβέρνηση κάνει πράξη τις απειλές της απέναντι στους ιδιώτες ιατρούς που καλεί να καλύψουν τα κενά του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αφήνει τους γιατρούς εκτός συμβάσεων ΕΟΠΠΥΥ και εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τιμωρεί γιατρούς και πολίτες για τις δικές της ανεπάρκειες. Απέναντι λοιπόν στα μεγάλα προβλήματα και στην υποστελέχωση του ΕΣΥ, επιλέγει να απαντήσει με επιτάξεις και μονομερείς ενέργειες, σε μια λογική που παραπέμπει σε άλλες εποχές. Απειλές και τιμωρίες όμως, δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου. Η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό. Χρειάζεται μια ολοκληρωμένη κυβερνητική πολιτική που θα θέτει στο επίκεντρο τον εκσυγχρονισμό και την ανασύνταξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Μια πολιτική και μία συνθήκη που η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε να διαμορφώσει και πλέον τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε δε μπορούν να ‘’κρυφτούν κάτω από το χαλί’’».

Στο δε πλαίσιο της συζήτησης με τον Πρόεδρο, τα μέλη του ΠΙΣ και τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η Ευαγγελία Λιακούλη δήλωσε εν συντομία τα εξής:

«Παρακολουθώ όλες αυτό το διάστημα τις δίκαιες και διογκούμενες διαμαρτυρίες των συλλογικών εκπροσωπήσεων των γιατρών όλης της χώρας και βέβαια της Λάρισας- οι οποίες υπογραμμίζουν το αυτονόητο: το ότι οι εκβιασμοί για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να στρέφονται επί της ουσίας κατά των ίδιων των ασφαλισμένων. Η διάταξη του άρθρου 65 αποτελεί μνημείο κυνισμού από πλευράς της κυβέρνησης της ΝΔ. Μιας κυβέρνησης που με τέτοιου είδους μέτρα δεν κάνει τίποτα άλλο, από το να χάνει κάθε έρεισμα στην κοινωνία και τους πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πως καμία ενίσχυση του ΕΣΥ δεν πρόκειται να ξεκινήσει από αυτούς που μοιραία ξεκίνησαν ‘’το ξήλωμα του πουλόβερ’’ που λέγεται δημόσια υγεία. Το μόνο βέβαιο είναι πως επί των ημερών της ΝΔ οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες για την υγεία στην Ε.Ε., όταν η αγοραστική τους δύναμη είναι η δεύτερη χαμηλότερη. Αν οι πολιτικές της νεοσυντηρητικής κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη συνεχιστούν για λίγο καιρό ακόμη, είναι βέβαιο πως θα πιάσουμε την αρνητική ‘’πρωτιά’’ και στους δύο δείκτες. Είναι ωστόσο αυτή η Ελλάδα που θέλουμε και μας αξίζει;».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες