ΛΑΡΙΣΑ

Λιακούλη: «Το σκάνδαλο των υποκλοπών, αποκαθηλώνει οριστικά την Κυβέρνηση…»

«Η απόφαση του Αρείου Πάγου επιβεβαιώνει ότι υποκλοπές έγιναν και από την ΕΥΠ και από το predator και γι’ αυτό μάλιστα παραπέμπει περαιτέρω τις εταιρίες του παράνομου λογισμικού. Αποδεδειγμένα λοιπόν έχουμε παραδοχή για το σκάνδαλο υποκλοπών και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει πλέον κανείς. Πόσω μάλλον δεν μπορεί κανείς να μας “κουνά το δάχτυλο” – όπως έκανε νωρίτερα ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης – να μας επιπλήττει και να μας… “απαγορεύει” να αναφερθούμε ξανά εντός της Ολομέλειας στο σκάνδαλο των υποκλοπών (!). Και όλα αυτά τη στιγμή που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ζήτησε επανειλημμένως «συγγνώμη» για τις υποκλοπές από τον κ. Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι οι υποκλοπές ήταν «λάθος» και ότι «αν το γνώριζε δεν θα το είχε επιτρέψει», τόνισε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, αναφερόμενη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, κατά την έναρξη της δευτερολογίας της στην Ολομέλεια της Βουλής ως εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας “Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης”.

Στη συνέχεια, σχολιάζοντας τις διατάξεις του Νομοσχεδίου, η Ευαγγελία Λιακούλη σημείωσε ότι «το νομοσχέδιό σας κ. Υπουργέ δεν έχει καμία σχέση με μεταρρύθμιση. Μιλάτε για ένα δήθεν νόμο πλαίσιο όπου όλες οι αρμοδιότητες συγκεντρώνονται σε έναν φορέα και σε λίγο καιρό “θα τρίβουμε τα μάτια μας” με όσα θα κάνετε στις δομές της ψυχικής υγείας, με το μοίρασμα που θα κάνετε στους ιδιώτες και στα συμφέροντα στη ψυχική υγεία. Αυτό που θέλετε είναι να ελέγξετε το σύστημα, το οποίο έτσι κι αλλιώς το ιδιωτικοποιείτε ευτελίζοντάς το καθημερινά. Χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς να σας νοιάζει που έχετε να διαχειριστείτε ψυχές ανθρώπων και μάλιστα σε μια πολύ ευάλωτη φάση. Καταστρέφετε, θανατώνετε, ευτελίζετε την πρόληψη. Καταρρακώνετε τα Κέντρα Πρόληψης, βραβευμένα διεθνώς και με σπουδαίο έργο».

«Ίδιας φιλοσοφίας η αντιμετώπιση που επιφυλάσσετε στους γιατρούς, επιτάσσοντάς τους. Και τούτο όταν ο ίδιος ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος λέει ότι λύσεις υπήρχαν αλλά δεν τις ήθελε ο Υπουργός Υγείας! Επιτάσσετε και προσβάλλετε τους γιατρούς, όταν οι ευθύνες για την υποστελέχωση των δομών του ΕΣΥ είναι δικές σας και μόνο! Και όλα αυτά σε καιρό ειρήνης χωρίς να έχουμε πανδημία, χωρίς να έχουμε θεομηνία, χωρίς να έχουμε πόλεμο, χωρίς καμία έκτακτη συνθήκη. Είναι προφανές λοιπόν ότι κάτι δεν κάνετε σωστά. Διότι εσείς είστε οι αρμόδιοι και οι υπεύθυνοι, εσείς διοικείτε εδώ και πέντε χρόνια. Ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα και η κλεψύδρα σας δείχνει ότι πλέον ο χρόνος σας τελειώνει!», τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες