ΛΑΡΙΣΑ

Με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Χρήστο Κέλλα συναντήθηκε αντιπροσωπεία του συνδυασμού «Αγιά, ένας δήμος, ένα μέλλον»

Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστο Κέλλα πραγματοποίησε ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Αγιάς κ. Θεόδωρος Ριζουλης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπία δημοτικών του συμβούλων, με αφορμή την καταστροφική χαλαζόπτωση που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες στον Δήμο Αγιας.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγιά, Ένας Δήμος, Ένα Μέλλον», εξέφρασε στον Λαρισαίο της κυβέρνησης τις θερμές ευχές της παράταξής του για μια αποτελεσματική και παραγωγική θητεία στο υπουργείο και ζήτησε από τον κ. Κέλλα την άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για γρήγορες εκτιμήσεις ζημιών, έκδοση πορισμάτων και αποζημίωση των παραγωγών, δεδομένης της ολοκληρωτικής, σε πολλές περιπτώσεις καταστροφής λίγες μέρες πριν την συγκομιδή των προϊόντων.

Ο κ. Κέλλας, ο οποίος ήταν ήδη ενημερωμένος για το μέγεθος της ζημιάς δεσμεύτηκε για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνάντησης συζητήθηκαν και μια σειρά από θέματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες τις περιοχής μας, όπως η αποζημίωση των μηλοκαλλιεργητών από την θεομηνία Daniel, η αποζημίωση των καστανοπαραγωγων λόγω της Φαιάς Σήψης, η μέριμνα για τους παραγωγούς ακτινιδίων της ΔΕ Ευρυμένων που εκκρεμεί η αποζημίωσή τους, η μέριμνα για την ασθένεια φουζίκοκο στις αμυγδαλιές, και τέλος η επιτάχυνση των αποζημιώσεων σε πάγιο κεφάλαιο και εξοπλισμό στον Δήμο μας και κυρίως στις παρακάρλιες περιοχές όπου σ πολλές περιπτώσεις οι παραγωγοί αδυνατούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τον υφυπουργό να δεσμεύεται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των σοβαρών και οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του δήμου Αγιάς, ενώ ο κ. Ριζούλης σημείωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο συνδυασμός του θα σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο κ. Κέλλας.

Ακολουθεί το κείμενο του υπομνήματος που κατέθεσε ο κ. Ριζούλης στον υφυπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κέλλα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες