ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στη Λάρισα για την προβολή της ταινίας «Οι Αδιάφθοροι» ο βιογράφος του Ennio Morricone – Μαμάκος: «Μια ακόμα ψηφίδα στο μωσαϊκό της εξωστρέφειας» (φωτό – βίντεο)

Για την αριστουργηματική Κινηματογραφική ταινία ”Οι Αδιάφθοροι 1987” του Μπράιαν ντε Παλμα, που θα προβληθεί απόψε στη Λάρισα, την οποία θα προλογίσει ο Alesandro De Rosa, συγγραφέας και βιογράφος του μεγάλου συνθέτη, Ennio Morricone, συζήτησαν σήμερα, το μεσημέρι της Τρίτης εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαρισαίων, σε συνέντευξη που παραχώρησαν από κοινού με τον κ. De Rosa στον χώρο του Μύλου του Παππά.

Η ταινία θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 30 Ιουλίου και ώρα 22:00 στο Σινέ Μύλος ”Μπαρμπης Βοζαλης” με δωρεάν είσοδο για το κοινό, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος και την Ομάδα Προβολών “Ennio On Big Screen” σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτο Αθηνών.

«Με συγκινεί βαθύτατα η αφοσίωση του Πολιτιστικού Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone Ελλάδος και του προέδρου του, Κωνσταντίνου Παπακωστα, στη μουσική ενός από τους πιο σπουδαίους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής. Είναι μια ακόμα ψηφίδα στο μωσαϊκό της εξωστρέφειας που θέλει να δημιουργήσει η Λάρισα, μια δέσμευση προσωπική, που υλοποιεί η Δημοτικη μας Αρχή βήμα-βήμα», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.

«Ο πλούτος του έργου του Ennio Morricone είναι ανεξάντλητος», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Θωμάς Ρετσιάνης, σημειώνοντας πως έρχονται και άλλες ανάλογες πολιτιστικές δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν καιρώ.

Στη συνέχεια ο κ. De Rosa ευχαρίστησε όλους όσοι τον έφεραν στη Λάρισα για τρίτη φορά για τον Ennio Morricone. «Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί ήταν μια ευκαιρία να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο καλύτερα και τη θυμόμαστε ως μια σημαντική στιγμή για εμάς και τη φιλία μας».

Ο ίδιος μίλησε με ιδιαίτερη αγάπη για τον μεγάλο συνθέτη και τον τρόπο που αντιμετώπιζε την δουλειά του και σημείωσε πως «σήμερα λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία να συνδεθούμε με αυτές τις όμορφες ταινίες και ελπίζω ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί».

«Θα ήθελα σήμερα όσοι παρευρεθούν στο Σινέ Μύλος να σεβαστούν το ότι δεν υπάρχουν κρατήσεις, να τηρήσουν την προτεραιότητα και να κάνουν ερωτήσεις στον Alesandro De Rosa», δήλωσε τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνος Παπακώστας.

Δείτε το trailer της ταινίας:

Δείτε απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ Io, Ennio Morricone:

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες