ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Κωτσού και Καπετάνου με Μακρή: «Ειδική πρόσθετη εισαγωγή 2% επί των εισακτέων της κάθε σχολής για τους υποψήφιους της Θεσσαλίας»

Σε συνέχεια της από κοινού ερώτησης με αρ. πρωτ. 3813 που υπέβαλαν στις 15/3/2024 οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των νομών Καρδίτσας και Λάρισας, Γιώργος Κωτσός και Χρήστος Καπετάνος, με θέμα την ειδική μοριοδότηση των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών Καρδίτσας και Λάρισας που ήταν υποψήφιοι στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις λόγω της θεομηνίας Daniel, οι δυο βουλευτές πραγματοποίησαν συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή.

Στην ερώτησή τους οι δυο βουλευτές της Θεσσαλίας αναφέρθηκαν στις καταστροφές που υπέστη ολόκληρη η Θεσσαλία από τις πρωτοφανείς θεομηνίες ”DANIEL” και “ELIAS”, που έπληξαν την περιοχή και τον αντίκτυπο αυτής της καταστροφής στην εκπαιδευτική κοινότητα και ιδιαίτερα στους μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου (Γ΄ Λυκείου), οι οποίοι προετοιμάστηκαν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες μέσα από τη διαδικασία των πανελλήνιων εξετάσεων να εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς και σε αυτούς που επρόκειτο να εισέλθουν στη διαδικασία για δεύτερη φορά.

Η κα. Μακρή στη συνάντηση που είχε σήμερα με τον κ. Κωτσό και τον κ. Καπετάνο δεσμέυτηκε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει ειδική πρόσθετη εισαγωγή 2% επί των εισακτέων της κάθε σχολής για τους υποψήφιους της Θεσσαλίας.

«Σε συνάντηση που είχαμε με την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ζέττα Μακρή σχετικά με την ερώτηση με αρ. πρωτ. 3813 που υποβάλαμε από κοινού στις 15/3/2024, η κα. Μακρή μας απάντησε ότι το Υπουργείο Παιδείας αφού εξέτασε τους λόγους που αναφέραμε αποφάσισε και θα ανακοινώσει ειδική πρόσθετη εισαγωγή 2% επί των εισακτέων της κάθε σχολής για τους υποψήφιους της Θεσσαλίας. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι αν για παράδειγμα στη Νομική Αθηνών θα εισέλθουν 300 φοιτητές κατά το έτος 2024-2025, θα εισέλθουν άλλοι 6 από τη Θεσσαλία. Είναι γεγονός ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τους πολίτες και δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη στήριξη των νομών της Θεσσαλίας. Ενωμένοι συνεχίζουμε να διεκδικούμε τα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας»

Δήλωσαν οι δυο βουλευτές αμέσως μετά τη συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας την οποία ευχαρίστησαν για τη θετική ανταπόκριση του Υπουργείου σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες