ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το μοναδικό φαινόμενο που ξεχωρίζει στα παράλια της Λάρισας – Η θερμή πηγή και το ρήγμα στα έγκατα της γης (βίντεο)

Πρόκειται για «αρχαία» πηγή που αναβλύζει  θερμό νερό από τα έγκατα της γης σε θερμοκρασία περίπου 42 βαθμών Κελσίου. Είναι μάλιστα η πιο θερμή σε όλη την Ελλάδα καθώς στα  ιαματικά λουτρά Πόζαρ το νερό που αναβλύζει πιάνει μόλις τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Θα τη βρει κανείς στο ακρωτήρι Δερματά μεταξύ Βελίκας και Παλιουριάς. Λόγω της θερμής πηγής δημιουργήθηκε ένα θαλάσσιο ρεύμα πολύ θερμό που ενώνεται με την Χαλκιδική. Όποιος κολυμπήσει στην συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, μπορεί να το νιώσει. Η συγκεκριμένη πηγή προέκυψε όπως λένε οι ειδικοί πιθανότατα από ρήγμα στα έγκατα της γης. Ένα μοναδικό φαινόμενο που κάνει την περιοχή να ξεχωρίζει, χωρίς όμως να το γνωρίζουν πολλοί.

Πάντως την συγκεκριμένη πηγή ακολουθεί ένας μύθος ο οποίος αναφέρει το εξής σύμφωνα με τους ντόπιους: Μια βασίλισσα δημιούργησε το λουτρό της σε θερμά νερά, στο ακρωτήρι Δερματά, δίπλα στη θάλασσα, άλλωστε η περιοχή ονομάζεται και Λουτρό.

Για να μπορέσει να αποκτήσει μεγαλύτερη φήμη και να ενδυναμωθεί η βασίλισσα βάσει του μύθου, έκοψε νόμισμα, στο οποίο απεικονίζεται από τη μία μεριά μία γουρούνα με τα επτά της γουρουνάκια.

Δείτε βίντεο: 

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες