ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σειρά αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024, το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας αποφασίζοντας:

  1. Τη διοργάνωση των παρακάτω αθλητικών εκδηλώσεων στο Νομό Λάρισας:

Τουρνουά μνήμης για όλους αυτούς που υπηρέτησαν την ιδέα της ΑΕΛ” Ημερομηνία εκδήλωσης 30-09-2024, στη Λάρισα. Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Θεσσαλίας ΠΕ Λάρισας, Σύλλογος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΑΕ, Δήμος Λαρισαίων. Πρόκειται για μια εκδήλωση ιδιαίτερης αξίας και σημασίας, που τιμά την ιστορική μνήμη των αθλητών που τίμησαν την ομάδα της ΑΕΛ. Ανεξάρτητα από το όποιο οικονομικό όφελος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οφείλει και πρέπει να συμμετέχει στη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων αυτού του χαρακτήρα, που αποσκοπούν στην καλλιέργεια ενός ευρύτερου πνεύματος μνήμης και ιστορικής αθλητικής κληρονομιάς. Το τουρνουά διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τη συμμετοχή ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Πανθεσσαλικό τουρνουά γυναικείων ομάδων volley εθνικών κατηγοριών”. Ημερομηνία εκδήλωσης 21 και 22/09/2024 στη Λάρισα. Περιφέρεια Θεσσαλίας ΠΕ Λάρισας-Αθλητικό Σωματείο Φοίβος Λάρισας. Η εκδήλωση αποσκοπεί στην καλλιέργεια και διάδοση του volley, και απευθύνεται τόσο στο φίλαθλο κοινό της πόλης όσο και σε αθλητές/αθλήτριες του volley. Λόγω του πανελλήνιου χαρακτήρα της εκδήλωσης, με τη συμμετοχή ομάδων από διάφορες πόλεις, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προβάλλεται σε πανελλήνιο επίπεδο.

“7ο Ατομικού Τουρνουά Σκάκι «Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα”. Ημερομηνία εκδήλωσης 24-28 Οκτωβρίου στα Φάρσαλα. Περιφέρεια Θεσσαλίας, Δήμος Φαρσάλων, Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη και προβολή του αθλήματος του σκάκι, στο κοινό της Θεσσαλίας. Το τουρνουά έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον σημαντικά τόσο για τους συμμετέχοντες, όσο και για τους λάτρεις του αθλήματος. Η εκδήλωση βοηθά την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, και την προβολή της πόλης των Φαρσάλων αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Τουρνουά ποδοσφαίρου Olympus Cup Κ15. Ημερομηνία διεξαγωγής 6 έως και 7/09/2024 στην Ελασσόνα. Περιφέρεια Θεσσαλίας-ΠΟΕ). Σκοπός του τουρνουά ποδοσφαίρου, σε ηλικίες κάτω των 15 ετών, είναι η διάδοση του συγκεκριμένου αθλήματος, στις μικρότερες ηλικίες. Θα συμμετάσχουν ομάδες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, γεγονός που θα προβάλει την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε υπερτοπικό επίπεδο, ενώ παράλληλα θα ωφεληθεί η ευρύτερη περιοχή, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

2. Τη διοργάνωση της εκδήλωσης στο Δήμο Κιλελέρ, «Στα μονοπάτια της παράδοσης το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, συνδιοργάνωση με Επιμορφωτικό Σύλλογο Προσφύγων Ν. Λεύκης. Αναβίωση Εθίμου της Μπάμπω από το σύλλογο της Λιβαδιάς Σερρών. Κάθε χρόνο θα αναβιώνεται και ένα έθιμο της Αλησμόνητης Πατρίδας, της Ανατολικής Ρωμυλίας σε συνδυασμό με χορούς και τραγούδια από χορευτικές ομάδες του συλλόγου μας και φίλων συλλόγων. Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.

3. Τη διοργάνωση των παρακάτω πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Νομό Τρικάλων:

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρήνης Τρικάλων στις 10 Αυγούστου στην Κρήνη Τρικάλων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρήνης Τρικάλων διοργανώνει στις 10 Αυγούστου 2024 ετήσια εκδήλωση στην πλατεία του χωριού με θέμα «Αντάμωμα με την παράδοση», με τη συμμετοχή χορευτικών, αναβιώνοντας τοπικά έθιμα μέσα από πλούσια μουσικοχορευτική παρουσίαση, συνοδευόμενη από παρασκευή και διανομή παραδοσιακού φαγητού και έκθεση φωτογραφίας με παλιές φωτογραφίες του χωριού.

4. Την εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Απανταχού Αρματολικιωτών Τρικάλων από 7 έως 17 Αυγούστου.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Απανταχού Αρματολικιωτών, συμβάλει στη διατήρηση της τοπικής παράδοσης με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και παραδοσιακών δρώμενων. Για τον λόγο αυτό έχει προγραμματίσει ανάλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις, αντάξιες της ιστορίας του συλλόγου το 10ήμερο από 7-17 Αυγούστου, με απώτερο σκοπό τη διάσωση της παράδοσης αλλά και τη διάδοση των ηθών και των εθίμων.

5. Την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρανιάς Ασπροποτάμου στην Κρανιά στις 12 Αυγούστου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς Ασπροποτάμου διοργανώνει μεγάλη επιτυχημένη εκδήλωση τα «Βίρβεια 2024», στην Κρανιά Ασπροποτάμου. Μια εκδήλωση η οποία μετά την επιθυμία των Ασπροποταμιτών και την συμβολή τους, αποτελεί θεσμό για την Κρανιά, αποτίοντας φόρο τιμής στον μεγάλο στιχουργό και Κρανιώτη Βίρβο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του δημιουργού με μουσικά και χορευτικά δρώμενα.

6. Την εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γοργογυρίου «Το Γοργογύρι», στις 10 Αυγούστου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γοργογυρίου «Το Γοργογύρι» οργανώνει στην πλατεία του χωριού το «Αντάμωμα των Γοργογυραίων» μια παραδοσιακή Δημοτική βραδιά με τοπικά φαγητά, ορχήστρα, παραδοσιακή μουσική και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικούς συλλόγους της περιοχής με γλέντι και χορό για όλους τους παρευρισκομένους.

7. Την εκδήλωση Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Προδρόμου «Η Άνοιξη» στις 22 Αυγούστου στον Πρόδρομο.

Ο Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Προδρόμου «Η Άνοιξη», συμβάλει στη διατήρηση της τοπικής παράδοσης με την πραγματοποίηση εκδηλώσεων και παραδοσιακών δρώμενων. Στις 22 Αυγούστου, διοργανώνει εκδήλωση – παραδοσιακό πανηγύρι με παρουσίαση χορευτικών του συλλόγου καθώς και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής στην πλατεία του χωριού.

8. Την εκδήλωση του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Φαλώρεια τον Σεπτέμβριο

Ο Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Φαλώρεια τον Σεπτέμβριο διοργανώνει λαϊκό δημοτική βραδιά, με την παρουσία χορευτικών και τη συνοδεία παραδοσιακών γεύσεων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες