ΛΑΡΙΣΑ

Δράση ενημέρωσης σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον ήλιο και τον καύσωνα από την 11η Το.Μ.Υ Φιλιππούπολης στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη»

Στη χώρα μας σημειώνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες περίοδοι με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Η έκθεση στον ήλιο για πολλή ώρα μπορεί να προκαλέσει εξάντληση, αφυδάτωση, φωτοευαισθησία, κοκκίνισμα, φουσκάλες, θερμικές κράμπες ακόμη και θερμοπληξία.

Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε, από την 11η ΤΟΜΥ Φιλιππούπολης Λάρισας, στα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη», του Δήμου Λαρισαίων, και συγκεκριμένα στο 25ο και 19ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, δράση ενημέρωσης με παρουσίαση του θέματος «Μέτρα προστασίας από τον ήλιο και τον καύσωνα», σε PowerPoint, αναλύοντας τους τρόπους με τους οποίους μπορούνε τα παιδιά να προστατευτούν με έξυπνο τρόπο από τον ήλιο κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, με σκοπό την πρόληψη και την αποφυγή των δυσμενών επιπτώσεων που μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική έκθεση μας στην ηλιακή ακτινοβολία.

Στο τέλος της παρουσίασης, τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό παιχνίδι, όπου ο ρόλος των επισκεπτριών υγείας ήταν υποστηρικτικός, εμψυχωτικός, καθοδηγητικός και είχε σαν σκοπό την κατανόηση των μέτρων προφύλαξης από τον ήλιο και τον καύσωνα.

Να αναφερθεί ότι οι ΤΟΜΥ, Tοπικές Ομάδες Υγείας Λάρισας, εντάσσονται στο «Πρόγραμμα Θεσσαλία 2021-2027» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες