ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας: Μακροχρόνια οικονομικά οφέλη για τους παραγωγούς της Λάρισας, από τη Δράση Απονιτροποίησης

Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της 6ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 για τη «Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα» που καλύπτει περιοχές της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Εύβοιας, της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χρήστος Κέλλας, δήλωσε σχετικά:

«Βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των παραγωγών αξιοποιώντας στο έπακρο όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μας παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ώστε η Ελλάδα να απορροφήσει όλα τα δυνατά κονδύλια που προβλέπονται από την ΚΑΠ και να στηρίξουμε την αγροτική παραγωγή, όπως με τη Δράση για την απονιτροποίηση.

Στην 6η πρόσκληση διετούς διάρκειας υπεβλήθησαν 3.202 αιτήσεις που αφορούν σε 38.473 εκτάρια στην Π.Ε. Λάρισας, η οποία αποτελεί και την καρδιά του πρωτογενούς τομέα της χώρας.

Οι αγρότες που εντάσσονται στη Δράση θα έχουν και μακροχρόνια οικονομικά οφέλη μέσω της βελτίωσης της διαχείρισης των υδάτων, της μείωσης ρύπανσης του νερού, της βελτίωσης της γονιμότητας του εδάφους, της πρόληψης της διάβρωσης αυτού και της μείωσης του κόστους των λιπασμάτων».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες