ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Καπετάνου με Σκυλακάκη: «Να μην κοπεί κανένα αγροτικό ρεύμα στην Θεσσαλία – Σε ισχύ η ρύθμιση για 2 έτη αναστολής και 5 έτη ρύθμισης»

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης πραγματοποίησε ο Λαρισαίος βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Καπετάνος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο γραφείο του Υπουργού Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη.

Ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες, ο Χρήστος Καπετάνος συνεχίζει τις επαφές με τα υπουργεία, μεταφέροντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Θεσσαλικός κάμπος και ιδιαίτερα ο νομός Λάρισας.

Η θεματολογία της συνάντησης ήταν πλούσια, καθώς ο Λαρισαίος βουλευτής εξάντλησε τα ζητήματα που σχετίζονται με την ενέργεια και απασχολούν τους επαγγελματίες και τους αγρότες της περιοχής.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα, η αποστολή από την ΔΕΗ σε αγρότες και επαγγελματίες, λογαριασμών  συμψηφιστικών  από το 2022 που καλούν τους καταναλωτές να πληρώσουν, σημαντικά ποσά.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να δει το θέμα και άμεσα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Επόμενο θέμα, που έθεσε ο Θεσσαλός βουλευτής, ήταν να τεθούν σε άμεση ισχύ, οι ήδη ψηφισμένες ρυθμίσεις για τα 2+5 έτη αναστολής και ρύθμισης πληρωμής, οφειλών των αγροτών προς την ΔΕΗ με την αποστολή των σχετικών εγκυκλίων στην ΔΕΗ.

Επίσης, τέθηκε από τον  κ. Καπετάνο το θέμα της μείωσης των μεγάλων ποσών των εγγυητικών επιστολών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να μπορούν να διατηρούν τα αιτήματα τους σε εκκρεμότητα. Ο κ. Καπετάνος ανέφερε ότι πρέπει να μειωθούν στο 50-70%.

Ο υπουργός ανέφερε ότι εξετάζει το συγκεκριμένο θέμα.

Εκτενή αναφορά έγινε και για την μετεγκατάσταση φωτοβολταϊκών που επλήγησαν από την θεομηνία και κατεστράφησαν.

Τέλος συζητήθηκε η εξέλιξη των αγροτικών net metering, που απασχολούν αγρότες του νομού Λάρισας και η πορεία των αγροτικών τιμολογίων από το πρόγραμμα ΓΑΙΑ, που λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για φθηνό αγροτικό ρεύμα στο τέλος Οκτωβρίου.

Ο Λαρισαίος βουλευτής ανέφερε στον υπουργό ότι για να ενταχθεί κάποιος αγρότης στο ΓΑΙΑ πρέπει να έχει εξοφλήσει ή ρυθμίσει τις παλαιές οφειλές τις οποίες η ΔΕΗ ακόμη δεν δέχεται, γεγονός που θα ρυθμιστεί άμεσα.

Κατά το πέρας της συνάντησης με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο Χρήστος Καπετάνος δήλωσε:

«Με τον Υπουργό Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη αναπτύξαμε μια εποικοδομητική συζήτηση, για θέματα που αφορούν τα ζητήματα ενέργειας σε αγρότες και επιχειρήσεις του νομού Λάρισας.

Είναι σημαντικές οι διευκρινίσεις ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την περιοχή μας η οποία πρόσφατα δοκιμάστηκε και συνεχίζει ακόμα τον αγώνα για να κλείσουν οι ανοιχτές πληγές σε όλους τους τομείς.

Ο υπουργός με διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει προσεχτικά τα ζητήματα που του μετέφερα και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για την  συνεργασία, προς όφελος των συμπολιτών μας.

Είμαι βέβαιος ότι θέματα που αφορούν την ΔΕΗ, θα τακτοποιηθούν άμεσα, από την κυβέρνηση, που έχει προβεί ήδη σε μια σειρά σημαντικών μέτρων για την Θεσσαλία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες