ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση Κουρέτα με τον Καθηγητή Μ. Παπαευσταθίου: «Συγχαρητήρια για τον χρυσό εκπαιδευτικό θρίαμβο στην Ψηφιακή Εκπαίδευση, την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Ρομποτική»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έγινε πρόσφατα το επίκεντρο της προσοχής, καθώς πραγματοποιήθηκε μια σπουδαία συνάντηση με ιδιαίτερο συμβολισμό και σημασία. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτριος Κουρέτας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά και εξήρε το έργο του Tρικαλινού Καθηγητή Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών Mάριου Παπαευσταθίου, μετά από τον Χρυσό Εκπαιδευτικό θρίαμβό του στον τομέα της ψηφιακής εκπαίδευσης, της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια της  Λάρισας και στόχος ήταν να δοθούν «Συγχαρητήρια» για το Χρυσό Βραβείο που απέσπασε ο καθηγητής με τους μαθητές του, για την πρωτοποριακή και καινοτόμα δράση  του με θέμα: Τεχνητή Νοημοσύνη-Ρομποτική & Social Media-DigitalMarketing, τονίζοντας τη σημασία της επιτυχίας αυτής για την τοπική κοινωνία αλλά και για ολόκληρη την χώρα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Ειδικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και την Κύπρο, O Καθηγητής Μάριος Παπαευσταθίου και οι μαθητές του από το Δημόσιο Σχολείο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Τρικάλωνκέρδισαν το Χρυσό Βραβείο (GOLD) στην κατηγορία: Ψηφιακή Εκπαίδευση, Ρομποτική και Τεχνητή Νοημοσύνη στα Education Leaders Awards 2024, έναν κορυφαίο θεσμό που βραβεύει την καινοτομία, τη δημιουργία, την ανθρωπιά, και το πάθος στην εκπαίδευση προάγοντας τις βέλτιστες πρακτικές και ενθαρρύνοντας την αριστεία με έμφαση στην έμπνευση των μαθητών και στη συμβολή στη διδασκαλία με πρωτότυπους και καινοτόμους τρόπους.

Η εξαιρετική αυτή διάκριση επισφραγίζει την πραγματικά πρωτοποριακή & καινοτόμα δράση που υλοποίησε ο Καθηγητής Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη-Ρομποτική & Social Media-Digital Marketing στην Ψηφιακή Εποχή »,όπου στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, αγκαλιάστηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς.Ο Μάριος Παπαευσταθίου, γνωστός για τη δυναμική του προσέγγιση στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, βραβεύτηκε με την ανώτατη διάκριση και το χρυσό βραβείο για τις πρωτοποριακές του μεθόδους στην εκπαίδευση που συνδυάζουν την ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη.

Το Χρυσό Βραβείο στην Καινοτομία στην Εκπαίδευση αποτελεί μια επιβεβαίωση των προσπαθειών του καθηγητή και των μαθητών του και ένα εφαλτήριο για περαιτέρω επιτεύγματα. Με τέτοιους πρωτοπόρους στον χώρο της εκπαίδευσης, το μέλλον διαγράφεται λαμπρό και η χρυσή αυτή διάκριση αναγνωρίζει και επιβεβαιώνει την αξία της καινοτομίας στην ειδική εκπαίδευση, αποτελώντας ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς η τεχνολογία μπορεί να αλλάξει τις ζωές των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Ο Καθηγητής με την δράση που υλοποίησε διακρίθηκε για την ανάπτυξη πρωτοποριακών εκπαιδευτικών εργαλείων και εφαρμογών που συνδυάζουν την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική σε συνδυασμό με το ψηφιακό μάρκετινγκ και την συμβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο τη βελτίωση της μαθησιακής εμπειρίας. Το έργο του έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, ανοίγοντας νέους δρόμους και προοπτικές για την ψηφιακή εκπαίδευση.

Ο Περιφερειάρχης υποδέχθηκε θερμά τον Καθηγητή, επισημαίνοντας τη μεγάλη σημασία της επιτυχίας αυτής για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα. Συγχαρητήρια για το έργο σας και για την αφοσίωση που δείχνετε στην προώθηση της ψηφιακής εκπαίδευσης”. Είμαστε περήφανοι για το έργο σας και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που προάγει τη γνώση και την τεχνολογία .Η επιτυχία σας φωτίζει τον δρόμο για τις μελλοντικές γενιές. Είναι σημαντικό να επενδύουμε στην εκπαίδευση και στην τεχνολογία για να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.” ” Η διάκριση αυτή αποδεικνύει ότι η Θεσσαλία μπορεί να ηγηθεί στον τομέα της καινοτομίας και της εκπαίδευσης.”  δήλωσε ο κ. Κουρέτας.

Ο Μάριος Παπαευσταθίου από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την υποδοχή, την αναγνώριση και τα θερμά του λόγια και τόνισε: “Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και αφοσίωσης. Ευχαριστώ θερμά όλους τους μαθητές μου και το σχολείο μου που συνέβαλαν σε αυτό το επίτευγμα. Η αναγνώριση αυτή μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προάγουμε την ψηφιακή εκπαίδευση και αποδεικνύει ότι η Θεσσαλία μπορεί να πρωτοπορεί  και να καινοτομεί στον τομέα της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας”.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση για συνεχόμενη υποστήριξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  και επισφραγίζει την αποφασιστικότητα της να επενδύσει προς τις πρωτοβουλίες που προάγουν την εκπαίδευση και την τεχνολογία. Ο κ. Κουρέτας διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια που ενισχύει την τεχνολογική πρόοδο και την ακαδημαϊκή αριστεία, αναγνωρίζοντας ότι η καινοτομία και η γνώση αποτελούν τα κλειδιά για τα ην ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής και ευχαρίστησε προσωπικά τον κ.Μάριο Παπαευσταθίου και τους μαθητές του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Τρικάλων που έδειξαν τον δρόμο, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ειδική εκπαίδευση στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η βράβευση αυτή δεν αποτελεί μόνο μια προσωπική επιτυχία για τον Καθηγητή Μάριο Παπαευσταθίου, τους μαθητές του και την Ειδική Εκπαίδευση, αλλά και μια απόδειξη ότι η Θεσσαλία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα καινοτομίας και αριστείας σε διεθνές επίπεδο. Η Περιφέρεια, με τη συνεχή της υποστήριξη, διασφαλίζει ότι οι εκπαιδευτικές και τεχνολογικές καινοτομίες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, προσφέροντας στους μαθητές και την κοινωνία το καλύτερο δυνατό μέλλον  που είναι ήδη παρών στην νέα ψηφιακή εποχή καθώς ο ψηφιακός κόσμος καλπάζει και εξελίσσεται, φέρνοντας συνεχείς μεταβολές στον τρόπο που εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, συνδιαλεγόμαστε και εν τέλει ζούμε και σίγουρα στην  εποχή των άπειρων data, φαίνεται πως προκύπτει τελικά θέμα διαχείρισης της πληροφορίας.
  • Δράση του Καθηγητή Μάριου Παπαευσταθίου στην σελίδα της ΕΡΤ 

https://csr.ert.gr/foreis/drasi-kainotomias-digital-marketing-social-media-technitis-noimosynis/

  • Ο Χρυσός Εκπαιδευτικός Θρίαμβος στον Ελεύθερο Τύπο

 https://eleftherostypos.gr/ellada/chrysos-ekpaideftikos-thriamvos-gia-ton-mario-papaefstathiou-kai-to-en-e-e-gy-l

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες