ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λάρισα: Ένα μοναδικό πολιτισμικό αντάμωμα με χορούς από Νέα Ζηλανδία και Χαβάη στην «7η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών» (φωτό – βίντεο)

Ένα μοναδικό πολιτισμικό αντάμωμα θα λάβει χώρα στην περιοχή μας από τις 26 έως τις 30 Αυγούστου 2024 στο πλαίσιο της «7ης Χορευτικής Συνάντησης Πολιτισμών», που θα πραγματοποιηθεί σε Λάρισα, Χάλκη, Συκούριο και Πυργετό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, όπως ενημέρωσαν μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί της Παρασκευής εκπρόσωποι των Δήμων, της Περιφέρειας, αλλά και της διοργάνωσης της μεγάλης αυτής γιορτής.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας, η Συνάντηση θα συμβάλει θετικά στην προβολή της περιοχής μας σε όλα τα μήκη και πλάτη γης. «Σχεδιάσαμε, προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε από την αρχή του έτους πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεγάλα φεστιβάλ και γιορτές σε όλη τη Θεσσαλία, ακόμα και στα πιο απόμακρα χωριά» ανέφερε, ενώ, όπως τόνισε, στόχος για την περιοχή είναι να «εμπλουτίσει πολιτιστικές και ιστορικές γνώσεις και να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει η παράδοση του κάθε λαού μέσα στον χρόνο».

Ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, κ. Θωμάς Ρετσιάνης ευχαρίστησε όλους τους τοπικούς παράγοντες για το ενδιαφέρον για την παράδοση, αλλά και τη συνεργασία που έφερε το βέλτιστο αποτέλεσμα. «Οι επόμενες ημέρες θα αποτελέσουν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό γεγονός με αρχή τη Λάρισα».

Η υπεύθυνη των εκδηλώσεων, κ. Ρίκη Κοτσερίδη περιέγραψε το πρόγραμμα της Συνάντησης, το οποίο ξεκινά με παρέλαση των χορευτικών συνόλων στο κέντρο της Λάρισας από το ξενοδοχείο Διόνυσος με κατάληξη στην Κεντρική πλατεία, όπου θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης, ενώ τις επόμενες ημέρες οι εκδηλώσεις μεταφέρονται, σε Χάλκη, Μύλους Συκουρίου και Πυργετό για την τελετή λήξης.

«Πραγματικά η ιδέα ήταν μια ιδέα ένωσης πολιτισμών και φέτος είναι στην πράξη», ανέφερε ο Δήμαρχος Τεμπών, κ. Γιώργος Μανώλης. «Αυτό που δίνει κουράγιο και φτερά είναι η συμμετοχή του κόσμου».

«Τα πρώτα δύο χρόνια το 70% της κοστολόγησης και οικονομικής κάλυψης ήταν αποκλειστικά από τον Δήμο Κιλελερ. Άργησε να μπει ο Δήμος Λαρισαίων στο παιχνίδι, αλλά μπήκε και είναι πολύ σημαντικό», πρόσθεσε τέλος ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, κ. Αχιλλέας Χατζούλης.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βιντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες