ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σοβαρές, αλλά μικρές σε έκταση οι ζημιές στις καλλιέργειες της Π.Ε. Λάρισας από την κακοκαιρία – Τσέτσιλας: «Εξατομικευμένη η εκτίμησή τους» (βίντεο)

Για εξατομικευμένη εκτίμηση σε κάθε καλλιέργεια της Π.Ε. Λάρισας που επλήγη από την καταστροφική βροχόπτωση και χαλαζόπτωση της περασμένης Τρίτης, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί σε σύντομο χρονικό, διάστημα έκανε λόγο ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας, κ. Δημήτρης Τσέτσιλας, σε δηλώσεις που παραχώρησε σήμερα, το πρωί της Παρασκευής από τον χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Όντως είχαμε προβλήματα σε διάφορες περιοχές του νομού Λάρισας, το καλό είναι ότι δεν ήταν τόσο μεγάλη σε έκταση», δήλωσε ο κ. Τσέτσιλας. «Το μόνο θετικό είναι πως οι καταστροφές δεν είχαν μεγάλη έκταση πέρα από τα Βρυσιά Φαρσάλων, αλλά δυστυχώς, όπου χτύπησε το χαλάζι, σημειώθηκαν σοβαρές ζημιές»

Όπως περιέγραψε ο ίδιος πρόκειται για τις περιοχές Βρυσιά Φαρσάλων, Δαμάσι Τυρνάβου, Μεσορράχη του Δήμου Κιλελέρ, ελευθέριο, Ομορφοχώρι και παρυφές Ομορφοχωρίου, καθώς και το χωριό Ελευθεραί δεξιά και αριστερά κατά μήκος του, όπου το βράδυ της Τρίτης υπήρξε έντονη χαλαζόπτωση.

«Ήδη ο ΕΛΓΑ μαζί με εμάς έχει πάει σχεδόν σε όλες τις περιοχές, σήμερα ενδεχομένως να πάει και στα Βρυσιά. Έχουν γίνει ζημιές, έχουν γίνει αναγγελίες από τους Δήμους, θα δηλώσουν οι αγρότες τις ζημιές τους, θα γίνει κανονικά η εκτίμηση. Το θέμα είναι ότι δεν είναι μεγάλες σε έκταση, οπότε αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι ο ΕΛΓΑ θα κάνει γρήγορα τις εκτιμήσεις του», πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Οι ζημιές εντοπίζονται σε καλλιέργειες βαμβακιού, βιομηχανικής ντομάτας, σταφύλια, καθώς και δενδρώδεις και φυτικές καλλιέργειες.

«Θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και γίνουν γρήγορα, παρόλο που ο ΕΛΓΑ έχει φόρτο εργασίας και λίγους υπαλλήλους. Η εκτίμηση θα είναι εξατομικευμένη».

Δείτε το βίντεο:

Βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες