Life & Style

Το πιο ασυνήθιστο μυστικό μακροζωίας

Υπάρχει ένας εκπληκτικός παράγοντας μακροζωίας: το 1995, τα Ηνωμένα Έθνη υπολόγισαν ότι υπήρχαν 95.000 εκατοντάρηδες στον κόσμο και προέβλεψαν ένα «ασημένιο τσουνάμι» άνω των 20 εκατομμυρίων μέχρι το 2100.

Όπως οι μέδουσες, οι ύδρες και τα σκουλήκια του βυθού, δισεκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο δοκιμάζουν παγόλουτρα, δίαιτες, βιταμίνες και μαραθώνιους με την ελπίδα να απομακρύνουν τα κύτταρα γήρανσης, να αναζωογονηθούν και να ζήσουν λίγο περισσότερο.

Πώς να ζήσετε περισσότερο

Ενώ είναι σημαντικό για τους επιστήμονες να μελετήσουν τη γενετική για να προσπαθήσουν να αντιστρέψουν την οπισθοδρομική φάση της γήρανσης, είναι επίσης σημαντικό να μελετήσουν πώς μπορούμε να μάθουμε πώς να ζούμε μια καλή ζωή πριν να είναι πολύ αργά.

Μέχρι στιγμής, οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι στενές σχέσεις είναι οι καλύτεροι παράγοντες πρόβλεψης της μακροζωίας και της ευτυχίας, περισσότερο από τη φήμη, την επιτυχία, την κοινωνική τάξη, το IQ, τα γονίδια και το εισόδημα.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιευμένες προβλέψεις μακροζωίας ανά χώρα, η Ισπανία θα έχει τον υψηλότερο αριθμό εκατοντάχρονων μέχρι το 2050. Γιατί; Η διατροφή παίζει ρόλο, αλλά και η αστική εξάπλωση. Η δυνατότητα να περπατάτε παντού αυξάνει τη σωματική δραστηριότητα χωρίς επιβάρυνση, ενώ παράλληλα προωθεί την κοινωνική αλληλεπίδραση.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι κάτι που ενθουσιάζει τους φανατικούς οπαδούς της τεχνολογίας της Silicon Valley που έχουν εμμονή με την αθανασία. Ξοδεύουν μια περιουσία για ενέσεις πλάσματος και κρυοσυντήρηση για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

Τελικά, ωστόσο, υπάρχει ένας ασφαλής τρόπος για την παράταση της ζωής: «Απλά συνεχίστε να ζείτε, μην πεθαίνετε», λένε οι ειδικοί.

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις