ΑΕΛΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έρχονται εξελίξεις: Στα «χέρια» του Δήμου Λαρισαίων το AEL FC ARENA;

Θέμα λίγων εβδομάδων φέρεται να είναι – κατά πληροφορίες του onlarissa.gr – η διευθέτηση ενός χρόνιου προβλήματος για τη Λάρισα, το καθεστώς χρήσης του AEL FC ARENA. Ένα γήπεδο – στολίδι που κτίστηκε τις εποχές που η Λάρισα μεσουρανούσε στην Α’ Εθνική έχοντας στεφθεί κυπελλούχος Ελλάδας για δεύτερη φορά, αλλά έφθασε να παραμένει για χρόνια κλειστό, στα πέτρινα χρόνια που ακολούθησαν.

Ως γνωστόν, το γήπεδο κτίστηκε επί προεδρίας στην ΑΕΛ του Κώστα Πηλαδάκη, ενώ ανήκει στην εταιρεία «Γήπεδο Α.Ε.» ιδιοκτησίας του ιδίου, με το οικονομικό fund βέβαια «Intrum» να έχει εδώ και χρόνια τον λόγο, εξαιτίας αδυναμίας πληρωμής του δανείου εκατομμυρίων ευρώ που είχε συναφθεί.

Πέρυσι περίπου τέτοιον καιρό, είχε ανακοινωθεί από την τότε Δημοτική Αρχή Λαρισαίων μία αμφιλεγόμενη συμφωνία η οποία θα προέβλεπε ότι το γήπεδο θα περνούσε στα «χέρια» του Δήμου έναντι ενός σταθερού αντιτίμου. Μία συμφωνία η οποία όπως εξηγούσε η σχετική ανακοίνωση θα διασφάλιζε την επιστροφή της ιστορικής ΑΕΛ στο σύγχρονο αυτό γήπεδο, την χρήση αξιοποίηση των εγκαταστάσεων για πολιτιστικούς και αθλητικούς σκοπούς της πόλης και του Δήμου και τη χρήση μέρους των γραφείων των εγκαταστάσεων για υπηρεσίες και δομές του Δήμου.

Η απόφαση είχε ληφθεί τότε, αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ καθώς ο τέως Δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης έχασε τις εκλογές που μεσολάβησαν τον περασμένο Οκτώβριο, από τον Θανάση Μαμάκο.

Ωστόσο, η νέα Δημοτική Αρχή – που είχε εκφράσει τότε τις ενστάσεις της ως προς τη συμφωνία – συνέχισε τις διαπραγματεύσεις με όλες τις πλευρές και κυρίως με την Intrum και τη Γήπεδο Α.Ε.

Κατά πληροφορίες του onlarissa.gr αυτή τη στιγμή οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο, με τους δικηγόρους να αποσαφηνίζουν κάθε μικρή ή μεγαλύτερη λεπτομέρεια, για μία συμφωνία που θα έχει αρκετές διαφοροποιήσεις από την προηγούμενη. Πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα μας, εξέφρασαν την αισιοδοξία πως οι τελικές ανακοινώσεις, αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων…

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες