ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στον «αέρα» πάνω από 80 δάσκαλοι στη Λάρισα μετά την εισήγηση για συγχωνεύσεις τμημάτων!

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται περισσότεροι από 80 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν στη Λάρισα, μετά την απόφαση να συγχωνευτούν τμήματα που έχουν λιγότερους από 25 μαθητές. Αυτό ουσιαστικά, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, οδηγεί χωρίς… σχολείο δεκάδες συναδέλφους, ενώ αφήνει και 50 κενές αίθουσες διδασκαλίας.

Το πρόβλημα που δημιουργείται, σημειώνουν, είναι μεγάλο τόσο για τους μαθητές που καλούνται να κάνουν μάθημα σε πολυμελή τμήματα με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα της εκπαίδευσής τους, αλλά και για τους δασκάλους. Οι τελευταίοι, κινδυνεύουν να δουν τον επαγγελματικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό να τινάζεται στον αέρα καθώς εάν παραμείνουν χωρίς σχολείο, τότε μπορεί να μετακινηθούν όχι μόνο οπουδήποτε στη Θεσσαλία, αλλά υπό προϋποθέσεις, σε όλη τη χώρα!

Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, εξήγησε πως πρόκειται για μία απόφαση χωρίς λογική η οποία προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στο σύνολο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. «Δε μπορεί να μιλάμε για ανάγκη ποιοτικότερης εκπαίδευσης και την ίδια ώρα να δημιουργούμε πολυμελή τμήματα» εξηγεί, ενώ προσθέτει πως «η απόφαση αυτή που δημιουργεί υπερπληθή τμήματα στο νομό Λάρισας, στερείται λογικής γιατί στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας υπάρχουν πάνω από 80 υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί και πάνω από 50 κενές αίθουσες διδασκαλίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου.

Καλούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας να πάρει πίσω την απόφαση και αντί αυτού να προχωρήσει στο «σπάσιμο» τμημάτων με 24 και 25 μαθητές, γιατί εκείνο που προέχει είναι να προσφέρουμε ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές μας. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τον αγώνα ζητώντας αρχικά να ανακληθεί η απόφαση και παράλληλα διεκδικούμε τη μείωση της αναλογίας μαθητών ανά εκπαιδευτικό και συγκεκριμένα 15 μαθητές στα νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου και συνολικά 20 μαθητές στο δημοτικό, στις υπόλοιπες τάξεις».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο αριθμός των δασκάλων χωρίς σχολείο αναμένεται να αυξηθεί, ίσως και στους 100, καθώς κάθε χρόνο έρχονται στη Λάρισα εκπαιδευτικοί λόγω συνυπηρέτησης, εκλογής σε αυτοδιοικητικό αξίωμα κ.α.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες