ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χορευτές από Νέα Ζηλανδία και Χαβάη χάρισαν υπερθέαμα στη Λάρισα (φωτό – βίντεο)

Με πανηγυρικό τρόπο ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας η 7η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών στη Λάρισα.

50 χορευτές και μουσικοί από τη Νέα Ζηλανδία και τη Χαβάη, συγκεκριμένα οι χορευτικές ομάδες Wheiao Haka και Hawaiian Pacific Magic, «ξεχύθηκαν» στους δρόμους της πόλης χαρίζοντας ένα πολιτισμικό υπερθέαμα.

Μια ευκαιρία για το κοινό της Λάρισας να εμπλουτίσει τις πολιτισμικές και ιστορικές γνώσεις του, αλλά και να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει η παράδοση κάθε λαού μέσα στο χρόνο, τη διαφορετικότητα του καθενός και τις ομοιότητες που μπορεί να παρουσιάζουν μεταξύ τους.

Την «7η Χορευτική Συνάντηση Πολιτισμών» διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Π.Σ. Πυργετού  – Μ.Ε.Σ. Συκουρίου & Ε.Σ. Χάλκης, ενώ τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και συνδιοργανώνεται από τους Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ και Τεμπών.

Στόχος της συνάντησης, που παντρεύει το χορό και το τραγούδι των τριών αυτών χωρών, είναι να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας μεταξύ τους, προωθώντας το πνεύμα της συνεργασίας, της ομόνοιας και της ειρήνης μεταξύ Ελλάδας, Χαβάης και Νέας Ζηλανδίας. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα προκειμένου να υπάρχει πρόοδος των λαών και ευρύτερη εξέλιξη. Επιπλέον, σκοπός αυτού του φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, είναι η προβολή, η παρουσίαση και ταυτόχρονα η προώθηση του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού της. Ειδικότερα, μέσα από τα τραγούδια, τους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα που προβάλλονται στο κοινό, αναδεικνύεται η πολιτιστική κληρονομιά και ο τόπος μας. Παράλληλα, πετυχαίνεται η ανάπτυξη του αισθήματος της ομαδικότητας και του αλληλοσεβασμού, του εθελοντισμού και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διοργανωτές, πολιτιστικών συλλόγων και φορέων. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους κατοίκους της Λάρισας, της ευρύτερης περιοχής αυτής αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε επισκέπτες της περιοχής, στα μέλη πολιτιστικών συλλόγων και σε όλους όσοι αγαπούν την παράδοση.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στα εξής σημεία:

ΤΡΙΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024: Κεντρική Πλατεία Χάλκης Λάρισας

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024: Μύλοι Συκουρίου Λάρισας

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024: ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ – Δημοτικό Πάρκο Πυργετού Λάρισας

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι ελεύθερη.

Δείτε φωτογραφίες:
Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες