ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η κατάθεση του Αλμέιδα για τον Σβεν Γκόραν Έρικσον

Ο τεχνικός της ΑΕΚ είχε συνεργαστεί με τον Σουηδό προπονητή στη Λάτσιο και στην αυτοβιογραφία του αφιέρωσε ένα ξεχωριστό κομμάτι σχετικά με τον τρόπο που αντιλαμβανόταν το ποδόσφαιρο ο 76χρονος.

Ο Σβέν Γκόραν Έρικσον έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Ο Σουηδός τεχνικός διατέλεσε προπονητής σε αρκετές ομάδες και σε όποιες πήγε άφησε το στίγμα του. Μια από τις ομάδες που προπόνησε με επιτυχία ο 76χρονος ήταν η Λάτσιο που κατέκτησε το σκουντέτο.

Στους “αετούς” της Ρώμης τότε ήταν και ένα πολύ γνωστό μας πρόσωπο, ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα. Ο Πελάδο είχε αναφερθεί στις ικανότητες του Έρικσον στην βιογραφία του τονίζοντας μεταξύ άλλων πως είχε όλους τους παίκτες χαρούμενος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμέιδα για Έρικσον:

«Ο Σουηδός μετέδιδε μια τρομακτική ηρεμία και εσωτερική γαλήνη. Είχε στο ρόστερ 24 διεθνείς παίκτες και τους είχε όλους ευχαριστημένους, γιατί παίζαμε σε δύο ή τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Ποτέ δεν ύψωνε τον τόνο της φωνής του, δούλευε με την μπάλα στις ασκήσεις και σταματούσε για να διορθώσει τα λάθη. Δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο κατοχής με τις πολλές πάσες, το σύστημά του ήταν απλό.

Ο τερματοφύλακας την έδινε στον Μιχαΐλοβιτς και ο Σέρβος με μακρινή μπαλιά προσπαθούσε να βρει τον Βιέρι, τον Μπόκσιτς ή τον Σάλας, ανάλογα με τη σεζόν, και εμείς οι μέσοι διεκδικούσαμε τη δεύτερη πάσα ή το ριμπάουντ. Κάποιες φορές, όταν παίρναμε το ριμπάουντ, κυκλοφορούσαμε λίγο την μπάλα, αλλά δεν του άρεσε καθόλου να χτίζουμε τις επιθέσεις με πάσες από πίσω. Έτσι κατέκτησε το σκουντέτο και μπήκε στην ιστορία του συλλόγου. Είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο»//ΝΚ

Πηγή: ertsports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις