ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Θρήνος στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Απεβίωσε ο Σβεν Γκόραν Έρικσον

Ο Σουηδός τεχνικός έφυγε από την ζωή σε ηλικία 76 ετών, νικημένος από τον καρκίνο γεμίζοντας θλίψη στους φίλους του ποδοσφαίρου.

Ο άλλοτε τεχνικός της Εθνικής Αγγλίας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών, γεμίζοντας θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Έρισκον είχε αναφερθεί στο πρόβλημα υγείας του πριν μερικούς μήνες, καθώς έκανε γνωστό πως είχε επιθετική μορφή καρκίνου στο πάγκρεας, με τους γιατρούς να του δίνουν λίγους μήνες ζωής. Ο ίδιος είχε πει τότε: «Όλοι καταλαβαίνουν ότι έχω μια ασθένεια που δεν είναι ιάσιμη. Όλοι μαντεύουν ότι πρόκειται για καρκίνο και έτσι είναι. Αλλά πρέπει να παλέψω όσο περισσότερο μπορώ». Στο ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για την ζωή του είχε πει πως: «Ελπίζω να με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο που προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορούσε. Μη λυπάστε, να χαμογελάτε. Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, κόσμο, ήταν φανταστικό. Φροντίστε τον εαυτό σας και φροντίστε τη ζωή σας. Και ζήστε το. Αντίο».

Ο Έρικσον άρχισε την προπονητική του καριέρα με την Ντέγκερφορς το 1977, πριν μεταπηδήσει στη σουηδική Γκέτεμποργκ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, δύο κύπελλα Σουηδίας και το Κύπελλο UEFA του 1981.

Ο Σουηδός τεχνικός, ο οποίος στο παρελθόν είχε καθίσει μεταξύ άλλων στους πάγκους των Λάτσιο, Ρόμα και εθνικής Αγγλίας (ο πρώτος ξένος μη-Βρετανός που ανέλαβε τα τρία λιοντάρια) αποφάσισε πως θα ήταν καλύτερο για τον ίδιο να αποσυρθεί ώστε να μπορέσει να απολάυσει όπως είχε πει και ο ίδιος μερικές στιγμές ηρεμίας.//ΓΡ

Πηγή: ertsports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις