ΘΕΣΣΑΛΙΑΛΑΡΙΣΑ

Τριαντόπουλος από Λάρισα: «Καταβολές αποζημιώσεων σε πληγείσες επιχειρήσεις πριν ακόμα κλείσει η πλατφόρμα δηλώσεων»

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα σχήματα στήριξης των επιχειρήσεων που υπέστησαν άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος με δήλωση που παραχώρησε σήμερα, το πρωί της Δευτέρας από το Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Η πλατφόρμα ήταν ανοιχτή για τη δεύτερη φάση μέχρι τις 23 Αυγούστου, ενώ δόθηκε παράταση μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, ώστε να μπορέσουν όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση. Πρόκειται για επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει αίτηση κατά την πρώτη φάση και αφορά πέντε σχήματα κυρίως σε επιχειρήσεις τουριστικής δραστηριότητας σε Παλαμά και Φαρκαδόνα.

«Έχουμε μπροστά μας μια επιχορήγηση με αρχικό προϋπολογισμό τα 17 περίπου εκατομμύρια για να δοθούν προς στις επιχειρήσεις το αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν θα περιμένουμε να λήξει η διαδικασία υποβολής, αλλά, πριν την 6η Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι καταβολές σε όσες επιχειρήσεις οριστικοποιούν τη δήλωση στην πλατφόρμα», δήλωσε ο κ. Τριαντόπουλος.

Δείτε βίντεο:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες