ΛΑΡΙΣΑ

Λάρισα: «Αν είναι δυνατόν να πρέπει να κυκλοφορούμε με κράνος στα νοσοκομεία»

Τμήμα ψευδοροφής έπεσε στο κεφάλι μιας γυναίκας που επισκέφτηκε μαζί με τον γιο της τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λάρισας για συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ευτυχώς η γυναίκα δεν τραυματίστηκε, ωστόσο το σοκ ήταν μεγάλο καθώς ουδείς περιμένει να κινδυνέψει η ζωή του μέσα σε νοσοκομείο που έχει πάει για συνταγογράφηση! Μάλιστα το γεγονός δεν αποκλείεται να οφείλεται και σε κακοτεχνία κατά τη διάρκεια της κατασκευής της οροφής όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

«Έπεσε στο κεφάλι μιας γυναίκας, τμήμα της ψευδοροφής ευτυχώς χωρίς τραυματισμό» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, σε ανακοίνωση του και συνεχίζει: «Αν είναι δυνατόν να πρέπει να κυκλοφορούμε με κράνος στα νοσοκομεία για να μην μας έρθει κάτι στο κεφάλι μας. Χρειάζεται έλεγχος και συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει τα νοσοκομεία να χρηματοδοτηθούν» και συνεχίζει: «Σημειώνεται ότι σήμερα τα νοσοκομεία οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 1,2 δις ευρώ που είναι θηλιά στο λαιμό. Δεν αποκλείεται πολλά τέτοια συμβάντα να προκύπτουν από κακοτεχνίες».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν. «Όσο πίσω και εάν πρέπει να ανατρέξουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Εμείς και οι ασθενείς δεν φταίμε σε τίποτα να μας έρθουν οι τοίχοι στο κεφάλι».

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά στις υγειονομικές δομές του ΕΣΥ, που αποδεικνύουν ότι δεν γίνονται οι ενδεδειγμένοι έλεγχοι στις κτηριακές υποδομές.

«Δεν επιτρέπεται όμως τώρα ειδικά μετά τόσα συμβάντα να μην γίνεται λεπτομερής έλεγχος των εγκαταστάσεων των νοσοκομείων. Αυτό γίνεται πλημμελώς γιατί αφενός δεν υπάρχουν χρήματα και αφετέρου διαλύθηκαν οι τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων που αποτελούν διεύθυνση λόγω ελλείψεων προσωπικού».

Πάντως, όπως αναφέρει ο ίδιος, το τελευταίο διάστημα, τα νοσοκομεία ενισχυθήκαν με ένα μικρό αριθμό τεχνικών, κυρίως συντηρητές μέσα από τα προγράμματα ΔΥΠΑ όπου ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους.

Πηγή: pontiki.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες