ΛΑΡΙΣΑ

Τα συγχαρητήρια της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας για την υπόθεση της τοκογλυφίας: «Ιδιαίτερης αξίας η επιτυχία της επιχείρησης, ένεκα της τεράστιας έλλειψης προσωπικού»

Τα θερμά της συγχαρητήρια στο προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, εξηγώντας -με σχετική ανακοίνωσή της- πως αυτό εργαζόμενο εκτός ωραρίου κι εντός σύντομου χρονικού διαστήματος σχεδίασε την αστυνομική επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη επιχειρηματία για μεγάλα χρηματικά ποσά τοκογλυφίας κι εκβίαση.

Με αφορμή την επιτυχία της επιχείρησης, η Ένωση επισημαίνει την «έλλειψη προσωπικού» και κάνει λόγο για «απίστευτο μπάχαλο σε ολόκληρο τον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στο προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, οι συνάδελφοι της οποίας εργαζόμενοι πέραν του ωραρίου τους και εντός πολύ σύντομου χρονικού διαστήματος, σχεδίασαν αστυνομική επιχείρηση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η σύλληψη ημεδαπού για μεγάλα χρηματικά ποσά τοκογλυφίας και εκβίαση.

Να σημειωθεί ότι η ίδια υπηρεσία προ ολίγων ημερών είχε προβεί σε σύλληψη έτερων ατόμων μετά από αστυνομική επιχείρηση και πάλι για τα ίδια αδικήματα.

Οι επιτυχίες αυτές έχουν ιδιαίτερη αξία ένεκα της τεράστιας έλλειψης προσωπικού που μαστίζει όχι μόνο την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, άλλα και όλες τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας.

Σχεδόν διακόσιοι συνάδελφοι της Δ.Α. Λάρισας είναι αποσπασμένοι αυτή τη στιγμή κατά κύριο λόγο προς ενίσχυση των Ο.Π.Κ.Ε. Αττικής και Θεσσαλονίκης μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους από όλη την επαρχία, έχοντας επιφέρει απίστευτο «μπάχαλο» σε ολόκληρο τον Οργανισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ενίσχυση της Δ.Α. Λάρισας με Ο.Π.Κ.Ε από Καβάλα και Δράμα για την μεταγωγή του ως άνω συλληφθέντα, απόρροια του γεγονότος ότι η δύναμη των Ο.Π.Κ.Ε. στην περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σχεδόν μηδενική!!!

Καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους και φέρνουμε με την ανακοίνωση μας προ των ευθυνών όλους τους υπευθύνους, αυτό το απίστευτο «θέατρο του παραλόγου» που λαμβάνει χώρα τους τελευταίους μήνες, όσον αναφορά την επιχειρησιακή δράση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τη μία έχουμε έναν υπουργό, ο οποίος όπου σταθεί και όπου βρεθεί τάζει ενίσχυση με Ο.Π.Κ.Ε. και Ο.Ε.Π.Τ.Α., ενώ τώρα τελευταία αρέσκεται στο να τάζει και προσλήψεις εκατοντάδων συνοριακών φυλάκων από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο.

Από την άλλη έχουμε μια Φυσική Ηγεσία η οποία συμπεριφέρεται με απάθεια μπρόστα στην όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Οι μόνοι που στέκονται ακόμα όρθιοι και με αξιοπρέπεια μέσα σε αυτό το «μπάχαλο», είναι οι συνάδελφοί μας που μοχθούν σε καθημερινή βάση να διασφαλίσουν το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες, υπερβάλοντας πολλές φορές εαυτούς, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα, όπως έγινε με τον συνάδελφό μας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ο οποίος ενεργώντας περιπολία εν μέσω καύσωνα σε μια άδεια από κόσμο πόλη, παρασύρθηκε από άλλο όχημα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου κυρίαρχη είναι μία εικόνα διάλυσης σε όλα τα επίπεδα, ως νόμιμοι εκπρόσωποι του εργαζόμενου Αστυνομικού δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ, στηλιτεύοντας και αναδεικνύοντας όλα τα κακώς κείμενα, έχοντας ως πρωταρχικούς μας στόχους, τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας κατά την εκτέλεση του καθήκοντος αλλά και των συμπολιτών μας οι οποίοι επιβάλλεται να ζουν και να εργάζονται μέσα σε μία ασφαλή κοινωνία.»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες