ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καιρός: «Αστάθεια από Πέμπτη, άγνωστο πότε θα σταματήσει» λέει ο Λαρισαίος προγνώστης Φ. Χατζηγρίβας

Σε περίοδο καιρικής αστάθειας μπαίνουμε από την Πέμπτη, χωρίς να είναι γνωστό πότε αυτή θα σταματήσει, σημειώνει στην εκτίμησή του ο Λαρισαίος προγνώστης Φάνης Χατζηγρίβας.

Αναλυτικά αναφέρει: «Όπως έχει αναφερθεί εδώ και αρκετές ημέρες πριν, θα υπάρξει ένταση της αστάθειας από την Πέμπτη και μετά και άγνωστο ποτέ θα σταματήσει καθώς σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια και την νέα εβδομάδα σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Η αστάθεια η οποία θα κάνει εμφάνιση από τις θερμές κυρίως ώρες και μετά, θα απασχολεί όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά από λίγο έως πολύ, νησιωτικά του Ιονίου, καθώς και νησιώτικα του βορείου Αιγαίου, Εύβοια και Σποράδες.

Στο υπόλοιπο Αιγαίο και την Κρήτη δεν φαίνεται κάτι το ιδιαίτερο προς ώρας, και τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες.

Αυξημένες πιθανότητες χαλαζοπτώσεων σε διάφορες περιοχές, ενώ θα υπάρχει και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Έμφαση την Πέμπτη για ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά, την Παρασκευή έμφαση για ισχυρά φαινόμενα σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Στερεά, ενώ το Σάββατο σειρά θα πάρουν ανατολικές κυρίως ηπειρωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, Σποράδες και Εύβοια.

Σε γενικές όμως γραμμές και σε τοπικό επίπεδο, ισχυρά φαινόμενα θα υπάρξουν σε διάφορες περιοχές.

Η αστάθεια θα συνεχιστεί και την Κυριακή, και ως έχουμε πει και τη νέα εβδομάδα, αλλά δεν ξεκαθάρισαν περιοχές και εντάσεις.

Η θερμοκρασία σταδιακά θα πέσει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, και τοπικά κυρίως στα δυτικά λίγο υψηλότερες του μέσου όρου.

 Για τους φίλους που δεν γνωρίζουν συνήθως πριν την αστάθεια κυριαρχεί ηλιοφάνεια, είτε μικρά, είτε μεγάλα διαστήματα αυτής, με τις καταιγίδες να αναπτύσσονται τις θερμές ώρες και με βελτίωση τις βραδινές (όχι πάντα βέβαια)».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες