ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας: Στηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών της Μαγνησίας

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με ανακοίνωσή τους, “στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των βιοπαλαιστών αγροτών της Μαγνησίας”, ενάντια στις πολιτικές της Ε.Ε και της κυβέρνησης της Ν.Δ, αναφορικά με τις αποζημιώσεις για τις πλημμύρες και φυσικά αίτια και για την “ανύπαρκτη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής”. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:

Αξιώνουμε απο κυβέρνηση και περιφέρεια, να επιλύσουν τα μεγάλα προβλήματά τους:

· Δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, με ίδιο τρόπο καταβολής σε όλους τους αγρότες.

· Αποζημίωση 1.000 ευρώ το στρέμμα σε μήλα, κάστανα και καρύδια το σύνολο των αγροτών.

· Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για τους κτηνοτρόφους.

· Να αποζημιωθούν οι ελιές από την ξηρασία.

· Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους. Ειδικά για το βαμβάκι, αναπλήρωση στο ύψος του 1 ευρώ το κιλό για όλους τους παραγωγούς, που αντιστοιχεί στην αύξηση του κόστους παραγωγής και στην κατρακύλα της τιμής του προϊόντος.

· Να δοθούν άμεσα τα χρήματα στα προϊόντα όπου έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρξει κάλυψη χαμένου εισοδήματος, μήλα, ροδάκινα – νεκταρίνια, κάστανα, και να ανακοινωθεί το ποσό για ενίσχυση σε αχλάδια, βερίκοκα και σταφύλια που έχει δεσμευτεί το υπουργείο. Να ενταχθούν και τα κεράσια, που σε όλες τις περιοχές της χώρας έχουν πουληθεί κάτω από το κόστος παραγωγής φέτος, όπως και η σταφίδα.Να αποζημιωθούν από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία με 72 ευρώ το στρέμμα όλοι οι δικαιούχοι αγρότες.

· Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια, ουσιαστική επιδότηση των μέσων και εφοδίων και των ζωοτροφών.

· Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης στους αγρότες και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

· Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν 7 λεπτά στην Kwh και κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας. Επιδότηση αγροεφοδίων και ζωοτροφών καθώς και κατάργηση του ΦΠΑ σε αυτά και στα είδη πρώτης ανάγκης για όλους.

· Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%. Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, για έγκαιρες εκτιμήσεις – αποζημιώσεις. Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί.

· Άμεσες αποκαταστάσεις των καταστροφών από «Daniel» και «Elias», απο κυβέρνηση και περιφέρεια. Άμεση επισκευή και συντήρηση του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου.

· Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

· Να γίνει με κρατική ευθύνη, μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα στην περιοχή στην οποία εκδηλώνονται συχνά πλημμύρες και να γίνουν τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης για τα χωριά, τα σπίτια, τα χωράφια και τις εγκαταστάσεις των αγροτών.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες